Vill prata innovation och forskning med statsministern

Oskarshamn Artikeln publicerades
Kommundirektören Rolf Persson hoppas att statsministern och Nationella innovationsrådet ska vilja veta mer om rådet för forskning och innovation som finns i Oskarshamn.
Foto: Pierre Stjernfeldt
Kommundirektören Rolf Persson hoppas att statsministern och Nationella innovationsrådet ska vilja veta mer om rådet för forskning och innovation som finns i Oskarshamn.

Den 23 oktober kommer statsministern Stefan Löfven och Nationella innovationsrådet till Kalmar län. Då vill Oskarshamns kommun gärna få chans att berätta om sitt arbete där akademin, näringslivet och det offentliga möts.

Kommunalrådet Andreas Erlandsson (S) och kommundirektören Rolf Persson har skrivit till statsrådsberedningen och till Nationella innovationsrådet. Där berättar de om om Rådet för forsknings- och innovationsinfrastruktur som bildades 2013 och som jobbar med utveckling av regionen på olika sätt.

– Vi vill gärna informera om det arbete som görs här och visa hur vi jobbar. Det som det Nationella innovationsrådet vill åstadkomma på nationell nivå runt om i landet gör vi redan här, säger Rolf Persson, kommundirektör.

Oskarshamns kommun samverkar med regionala aktörer, grannkommuner, flera universitet och näringslivet.

I rådet i Oskarshamns kommun sitter representanter från det offentliga, akademin, industrin och näringslivet. Tillsammans fokuserar de på utveckling inom näringsliv, industri, offentlig sektor, teknik och digitalisering.

– De drar nytta av varandras kunskap och har ett ömsesidigt utbyte. De arbetar för regional utveckling, säger Rolf Persson.

Rådets arbete har gett resultat.

– Det har genererat i konkreta projekt på våra företag, säger Rolf Persson.

Nu återstår att se om statsministern och Nationella innovationsrådet kan få in Oskarshamns kommun i sitt schema.