Wretlund gjorde landstingsdebut

Kalmar län Artikeln publicerades
Socialdemokraterna Peter Wretlund, Yvonne Bergvall, Renée Solstad, Yvonne Hagberg och Lejla Bajraktarevic gjorde ett studiebesök på Oskarshamns sjukhus.
Foto:Mohammad Abdulrahim
Socialdemokraterna Peter Wretlund, Yvonne Bergvall, Renée Solstad, Yvonne Hagberg och Lejla Bajraktarevic gjorde ett studiebesök på Oskarshamns sjukhus.

Oskarshamns tidigare kommunalråd Peter Wretlund (S) är etta på Mönsterås, Högsby och Oskarshamns kommuners valsedel till landstingsfullmäktige i höst. På torsdagen fick han sin första smak på det nya uppdraget när han tillsammans med partikamrater besökte ambulansstationen i Oskarshamn.

– Ambulans och blåljus i allmänhet är ju något som fascinerat en ända sen barnsben och det var roligt att se en så oerhört positiv och engagerad personal. Ambulansverksamheten är oerhört avancerad och det är något man inte tänker på förrän man fått möjlighet ta del av hur personalen jobbar, säger Wretlund.

Tillsammans med bland annat tvåan på landstingslistan Lejla Bajraktarevik, och en annan listdebutant, Renée Solstad från Mönsterås, fick Wretlund under ledning av personaldelegationens ordförande Yvonne Hagberg (S) en inblick i hur ambulansverksamheten fungerar.

En anledning till att man besökte ambulansen är att det i landstingsplanen för 2018 ingår en satsning på dagambulansen i mellanlänet.

Det handlar om 1,4 miljoner som har tillsatts extra i 2018 års landstingsbudget. och satsningen riktar sig till Oskarshamn, Högsby, Hultsfred och Vimmerby kommuner där väntetiden på ambulans i dag kan vara lång.

– Det handlar om att vi i kommunerna har förstärkt ambulansverksamheten med två dagambulanser under helgerna. Dagambulanser har vi tidigare bara haft på vardagarna, säger Yvonne Hagberg.

Efter torsdagens studiebesök var det före detta kommunalrådet Wretlund lite mer varm i kläderna.

– Det här är helt nya frågor för mig, men också väldigt spännande och jag ser fram emot att få ta mig an dem tillsammans med mina kompetenta kollegor i valkretsen efter valet.