Wretlund kan kliva över till regionpolitiken

Oskarshamn Artikeln publicerades
"Inga kommentarer", säger Peter Wretlund (S). 3 bilder
Foto:Peter Rosén
"Inga kommentarer", säger Peter Wretlund (S).

Peter Wretlund kan vara på väg att ta ett nytt kliv inom politiken. Han finns med på dagens pressträff, där Socialdemokraternas valuppställning till den nya regionen ska presenteras.

På fredagen bjuder Socialdemokraterna in till en presskonferens i Be-Ge Hockeycenter. Partiet ska presentera valberedningens förslag till ny ordförande i samhällsbyggnadsnämnden samt den nya valuppställningen till landstingets nya region. Hemlighetsmakeriet är stort. Vår tidning pratade med ett flertal socialdemokrater under torsdagen – och det var ingen av dem som ville göra några anonyma uttalanden om vem som är på väg att bli ny ordförande i samhällsbyggnadsnämnden. Däremot sa en högt uppsatt socialdemokrat att kommunstyrelsens ordförande Peter Wretlund (S) förmodligen är sugen på att ta ett nytt steg inom politiken.

Vi ringde upp Peter Wretlund på torsdagen och frågade om han har bestämt sig för att lämna kommunalrådsposten, för att i stället satsa på politiken inom landstinget/nya regionen.

– Inga kommentarer, sa Peter Wretlund, som däremot berättade att han kommer att vara med på fredagseftermiddagens presskonferens i ishallen.

När det gäller uppdraget som ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, så kan vi, efter en titt på ledamotslistan, konstatera att det är Frida Bergvall som står näst på tur efter Mathias R Karlsson, som lämnar ordförandestolen. Frida Bergvall har redan representerat Socialdemokraterna när nämnden har kallat in lokaltidningarna till presskonferens. Frida Bergvall har, enligt uppgift, fått frågan från partiet. Om hon har svarat ja eller nej är okänt och vi har inte lyckats få tag på henne. Det finns dessutom fler tänkbara namn. Polisen Thommy Brännström, som sitter i tekniska nämnden i dag, är ett av dem.

– Inga kommentarer, sa han när vi ringde upp honom.

När kommer du tillbaka från uppdraget i Malmö?

– Vid årsskiftet – om inte det här uppdraget blir förlängt, sa Thommy Brännström, som även nämns av många när Peter Wretlunds eventuella efterträdare på kommunalrådsposten kommer upp till diskussion. Enligt initierade källor ska dock socialnämndsordföranden Andreas Erlandsson vara en mer trolig kommunalrådskandidat. Att pressträffen hålls i ishallen fick oss att undra om IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg – eller Tomas Engsund, vd på Be-Ge, kan vara aktuella för uppdraget i samhällsbyggnadsnämnden. Men, nej, båda dementerade när vi pratade med dem.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.