Wretlund lovar att LP-frågan ska diskuteras

Oskarshamn Artikeln publicerades
Peter Wretlund (S).
Foto:Peter Rosén
Peter Wretlund (S).

Skulle kommunen kunna betala ut ett halvårsbidrag till LP-kontakten, så att verksamheten kan avvecklas under ordnade former? "Självklart ska vi diskutera det", svarar kommunalrådet Peter Wretlund (S) när vår tidning ställer frågan på torsdagen.

Han säger att han har full förståelse för LP-föreningens oro.

– Jag ska ta med mig frågan till partiet – och till våra samarbetspartier. Men hur resultatet kommer att se ut efter den diskussionen, ja, det vet vi inget om. Men vi brukar kunna vara pragmatiska.

LP-föreningen tycker att kommunstyrelsens beslut i bidragsfrågan kom alldeles för sent. Hur ser du på det?

– Det är väldigt svårt att bestämma tidpunkter i budgetarbetet. Allt läggs upp på bordet efter sommaren – och det är många beslut som ska tas. Och först ska förhandlingar hållas med de tre samarbetspartierna – och det är fyra partier som ska komma överens. Stora beslut tas också sent.

Peter Wretlund säger dessutom att diskussionen kring LP-kontaktens kommunbidrag har varit aktuell under många år.

– Och då är det inte jätteförvånande att den dyker upp igen.

Han påpekar också att kommunen i stället vill satsa mer på förändringsboendet Gården.

Att 330 000 kronor skulle vara kaffepengar, håller han inte med om.

– Då kan man säga det om väldigt många beslut. Varje krona är en krona – och vi har även skurit ned i kommunstyrelsens representation, för att nämna ett exempel. Och vi har tagit bort OKG-middagen. Där handlar det om ännu mindre pengar än kaffepengar. Det är väl frimärkespengar i sådana fall.

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.