Sport

Algotsson tar sats efter en jobbig vinter

Kalmar Artikeln publicerades
Efter en lång vinter med förbundskapten bråk och tuffa träningsförutsättningar är Linda Algotsson ute på sin första internationella tävling för säsongen.
Foto:Mats Holmertz
Efter en lång vinter med förbundskapten bråk och tuffa träningsförutsättningar är Linda Algotsson ute på sin första internationella tävling för säsongen.

Första utlandstävlingen sedan OS i Rio de Janeiro 2016.

– Känns som om vi ligger lite efter just nu, säger Linda Algotsson.

Hon är just nu i Polen, Strzegom, med tre av sina hästar - Fairnando, Fairnet och Fair Spot. Målsättningen är enkel.

– Jag vill göra en så bra tävling som möjligt, inget onödigt strul, för att se hur vi ligger till, vad vi behöver jobba med i framtiden.

Första dagens dressyr gick helt okej. Hon är tvåa i den tvåstjärniga klassen med Fair Spot.

– Fungerade fint. Spottan trivs bra med dressyr.

Fairnet, som redan är kvalad till EM, går i trestjärnigt, den kortare varianten av terrängritten och ligger tia med 50,80 poäng.

– Han gick fungerade jättebra, inte en miss. Tycker att vi var värda högre poäng än så, säger Linda Algotsson.

Fairnando är i Strzegom för att kvala till EM och fick en så där start. Ligger i mitten av fältet efter dressyren. Ingen toppinsats enligt Uddenryttaren.

Vid den här tiden på året brukar Algotsson vara inne på sin tredje eller fjärde internationella tävling. Men en träningsmässigt stökig vinter med hårt underlag har förskjutit säsongsplaneringen. Efter förbundskaptensstrulet så har målet med säsongen varit att få upp Fairnet och Fairnando i fyrstjärnigt under säsongen. EM finns med, men inte som ett huvudmål.

– Jag har själv inte varit i tävlingsskick på grund av en halsinfektion som varit jobbig och efterhängsen. Nu börjar det släppa och nu handlar det om att växla upp. Det här är första steget mot Luhmühlen om en månad.

Med tre hästar i tre olika klasser och tre olika terrängbanor har Algotsson ett tufft program i dag, lördag.

– Banorna är fina, överkomligt svåra som jag ser det. Nu ska det bara stämma också. Men jag är hoppfull, hästarna är i bra form även om de bara hoppat så här långt den här säsongen.