Sport

Åsa Lundströms besked: ”Jag kör Ironman i Kalmar i sommar”

Kalmar Artikeln publicerades
På startlinjen i Ironman Kalmar 2018. Sveriges främsta kvinnliga triathlet Åsa Lundström lämnade beskedet i Kalmar på onsdagskvällen.
Foto: Anders Blank
På startlinjen i Ironman Kalmar 2018. Sveriges främsta kvinnliga triathlet Åsa Lundström lämnade beskedet i Kalmar på onsdagskvällen.

Åsa Lundström gör Ironman i Kalmar. Hon har stått vid sidan om för många gånger nu, menar hon. Sverigeettan har längtat efter att tävla i Kalmar och nu är det dags.

Under tisdagskvällen kom Åsa Lundström för att tillsammans med vännen Björn Mortensen köra ett spinningpass på Wellness studio. Men hon hade också en nyhet med sig.

– Ja. Jag kan inte hålla mig undan längre, längtan är för stor. Jag kommer att köra Ironman i augusti 2018.

Hon är välkänd i Kalmar och triathlonsammanhang. Även om det är länge sedan hon genomförde ett Ironman så har hon alltid varit på plats. Oftast för att köra sprinten som hon har för vana att vinna och för att stå vid sidan av och heja. Men hon har undvikit den långa distansen för att Kalmartävlingen ligger väldigt nära VM på Hawaii.

– Men med ålder kommer också samlade träningstimmar så nu känner jag att jag klarar av båda tävlingarna, säger hon.

Men upplägget blir lite annorlunda i år. Åsa Lundström har sista terminen kvar på läkarlinjen i danska Odense och kommer att studera på heltid fram till sommaren.

Men vad händer med sportkarriären när du får din legitimation?

– Ingenting.

Vad?

– Min ambition är att aldrig jobba som läkare, det är bara en backup-plan. Jag räknar med att kunna tävla och inte behöva jobba, säger hon.

Så här såg det ut när Åsa Lundström vann Kalmar Mini Tri i somras:

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.