Sport

Bergatalang tränar med Juventus

Sport Artikeln publicerades
I mitten av februari kommer IFK Bergas Melker Ellborg att träna med det italienska storlaget Juventus.
Foto: Henrik Eriksson
I mitten av februari kommer IFK Bergas Melker Ellborg att träna med det italienska storlaget Juventus.

Han skrev nyligen på för Malmö FF, nu ska IFK Bergas lovande målvakt träna med italienska storlaget Juventus.

Nyligen stod det klart att IFK Bergas målvaktstalang Melker Ellborg, född år 2003, kommer att flytta till Malmö i höst för att börja på Malmö FF:s fotbollsakademi.

Men vår tidning kan nu berätta att den unge påläggskalven, som redan har hunnit skaffa sig landslagsmeriter, innan dess kommer att styra kosan mot Turin för att träna med det italienska storlaget Juventus.

Ellborg, som räknas som en av svensk fotbolls största talanger i sin åldersklass, är inbjuden av klubbens fotbollsakademi för att bekanta sig med verksamheten under sportlovet i mitten av februari.

– Jag hoppas få bra och roliga träningar samtidigt som jag får chansen att mäta mig med spelare från en av världens bästa ungdomsakademier, säger Ellborg till Östra Småland.

Just nu leder Juventus Serie A i överlägsen stil. Några av klubbens mest namnkunniga spelare är Giorgio Chiellini, Blaise Matuidi, Mario Mandžukić, Paulo Dybala och Cristiano Ronaldo.

Tidigare har, bland annat, svenskarna Albin Ekdal, Kurre Hamrin och en viss Zlatan Ibrahimović representerat Juventus; ett lag med åtskilliga mästartitlar och tunga internationella meriter i bagaget.

Nu är det alltså dags för IFK Bergas Melker Ellborg att visa sina färdigheter för klubben.