Sport

Bortaspelet ska ta CIBK till SSL-kval

Sport Artikeln publicerades
Foto:Mikael Algotsson

Fem matcher återstår.

Craftstaden spelar de fyra kommande matcherna borta.

– Det kommer krävas blod, svett och tårar.

På fredagskvällen tog Craftstaden färjan över till Gotland och Visby. På lördag förmiddag väntar en lättare träning för att på löragskvällen spela en sexpoängsmatch i jaken på SSL-kval.

– Jag har alltid uppskattat morgonträningar, det är lite NHL-stuk över det. Vi har många som jobbar natt så vanligtvis är det svårt, men nu passar det, säger Craftstadens tränare Karl Pontén som får tillbringa hela helgen på Gotland tillsammans med laget.

Craftstaden ligger trea och har tre poäng ner till Visby på femteplatsen. Vinner Craftstaden sågar de närmast av ö-laget.

– Starten på matchen kommer bli viktig, det såg vi förra året när vi hamnade i underläge tidigt. Då fick vi jaga hela tiden och nu ska vi försöka sätta ett högt tempo från start.

Att fyra av de fem kvarstående matcherna spelas på bortaplan ser Pontén som en häftig utmaning i stället för något negativt.

– Hade jag haft chansen att byta hade jag inte gjort det. Det är de här matcherna mot Warberg, Karlstad och Visby vi vill spela. Det är matcher i bra hallar, mot motstånd i ungefär samma sinnesstämning som vi själva. Det kommer bli knallhårt och det kommer krävas stora prestationer av oss i alla matcher som är kvar. Det kommer krävas blod svett och tårar.

Robin Lennartsson, Martin Rosén och Henrik Areskoug missar helgens match. Tobia Roth har varit sjuk och Jesper Mattsson spräckte ett ögonbryn på tv ställen under torsdagsträningen och fick sy fyra stygn, men båda finns med på resan till Gotland.

Fakta

Craftstadens trupp mot Visby

Målvakter: Simon Lööf, Victor Sjöstedt

Backar: Max Norstedt, Victor Tvingsell, Tor Bornedal Samils, Tobias Roth, Adam Waktel, Johan Sundkvist

Forwards: Patrik Ekman, Markus Nilsson, Oscar Rohlin, Andreas Lennartsson, Jesper Mattsson, Filip Stjernberg, Albin Lundell, Isak Brånstrand, Simon Zetterling

Visa mer...