Sport

En storfavorit i harmoni

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Paul Madej

Avsevärt bättre på pappret jämfört med i fjol.

Samtidigt ska Slätafly matchas mot betydligt sämre motstånd i år.

– Vi ska inte vara något annat än ett topplag med de här nyförvärven.

Mitt i infernot av uppradade storförluster förra säsongen gavs det samtidigt möjlighet att plocka upp ungdomar som fick chansen att spela innebandy på seniornivå. Inte mindre än sju stycken födda 1998 fick erfarenhet från spel i landets tredje högsta liga. Lägg till de lovande ungdomarna att en hel kedja med nyförvärv kommer direkt från spel där betydligt högre kvalitet krävs än vad gemene spelare i division två är i besittning av.

– Det finns oerhört höga förhoppningar den här säsongen och det ska det vara med de spelarna vi har fått in och på den nivån vi befinner oss på, säger Martin ”Sotarn” Magnusson.

– Ja, det ska ju vara så. Vi ska inte vara något annat än ett topplag med de nyförvärven som kommit alla från högre division, säger Nils Petter Hjelm.

  Hur förklarar ni att så många spelare väljer att komma tillbaka till Slätafly?

  – Jag som kommer mest utifrån kan säga att det är en väldigt mottagande förening. Du blir väldigt snabbt en del av det. I många föreningar delas det upp mellan nyförvärv och egna produkter, här är du nästan som en egen produkt direkt. Det är en stämning här som man ärver ner rakt i truppen och stämningen som finns här gör att folk kommer tillbaka.

  Nils-Petter Hjelm är tillbaka på innebandyplanen efter två års uppehåll. Närmast kommer han från en turbulent säsong som tränare för FBC Kalmarsunds damer från vilken han fick sitt kontrakt brutet mitt under säsongen.

  Har du svårt att hålla dig från att ge tränardirektiv nu när du "bara" ska vara spelare?

  – Nej, men jag har alltid varit en spelare som snackar och pushar mycket men när jag är här så är jag bara en spelare.

  – Det är tur att han är spelare och inget annat, haha, säger Robin ”Ålen” Karlsson.

  Pikarna och gliringarna är lika hårda som kärleksfulla och överlag verkar Slätafly vara en storfavorit till seriesegern där det råder harmoni inför säsongens första stora test.

  Hett derby mot Kalmarsund redan i premiären?

  – Ja, det är bästa sättet man kan börja en säsong på. Kalmarsund är inne i en slentrian sedan förra året men försöker en nysatsning. Det är nog lite oro där i och med att a-laget plockar lite hit och dit och ändrar lite, säger Hjelm.

  Vad säger ni som vet om skillnaden i stort mellan föreningarna Kalmarsund och Slätafly?

  – Organisationsmässigt är det stor skillnad. Man märker inte av de bitarna här utan det bara flyter på, fortsätter Hjelm.

  – Ja, man konstlar inte till det utan agerar utifrån de behov som finns. "Vi-känslan" i föreningen är åt alla håll och så är det inte längre i Kalmarsund. Det kanske var så i Färjestaden och det kanske var så i CL98, men nu är det på en annan nivå, menar Magnusson.

  – Ja, det blir lite mer opersonligt men det ska det kanske vara när man är en elitklubb, säger Karlsson.

  Men i Slätafly är det annorlunda?

  – Det har alltid varit lite så här nere oavsett nivå, man har inte gjort det större än vad är och man tar det för vad det är. Samtidigt är ambitionen att vara en elitklubb i och med att vi har legat i toppen av landet i många år så finns det ingrott hos alla, säger Magnusson.

  Och det är inte bara spelarna själva och förhandstipsen som kräver att Slätafly tämligen omgående ska ta klivet upp tillbaka till något som kan benämnas som innebandyns finrum.

  – Byn lever med det, det är det som finns här nere, stoltheten att kunna matcha sig mot de stora drakarna runt omkring. Karlskrona med sitt upptagningsområde, Oskarshamn med sitt och sen lilla Torsås med sitt. Det gör mycket för sammanhållningen i byn, avslutar Nils-Petter Hjelm.

  Fakta

  Slätaflys nyförvärv

  Daniel Johansson.

  Martin "Sotarn" Magnusson.

  Pontus Bengtsson.

  Robin "Ålen" Karlsson.

  Petter Ernberg.

  Anton Fransson.

  Nils-Petter Hjelm.

  Visa mer...