Sport

Ernbergs snabba avgjorde derbyt

Torsås Artikeln publicerades
Petter Ernberg blev tvåmålsskytt inom loppet av 36 sekunder.
Foto:Paul Madej
Petter Ernberg blev tvåmålsskytt inom loppet av 36 sekunder.

Två Petter Ernberg-mål inom loppet av 36 sekunder.

Efter det släppte aldrig Slätafly greppet.

– Det blev rätt matchavgörande, säger Petter Ernberg.

Slätafly-Kalmarsund Ungdom 6–1 (1–1, 3–0, 2–0)

Derby, 467 personer på läktaren i en kokande hemmahall och fortsatt serieledning i den extremt täta tabelltoppen. Slätafly firade in helgen på absolut bästa sätt.

Juniorerna i FBC Kalmarsund Ungdom gjorde det riktigt bra i en halvtimme och pressade då Slätafly på allvar. Sedan tog rutin, tyngd och kvalitet ut sin rätt. Framförallt hade gästerna stora bekymmer med formationen Johan Ramvall, Robin "Ålen" Karlsson och Petter Ernberg. Den sistnämnda fick hemmalaget att släppa på handbromsen när han inom loppet av 36 sekunder, i mitten av andra perioden, gjorde både 2–1 och 3–1.

– Det var två längs marken. Första trampade jag in och la in nere i hörnet och det andra var en fin passning från Johan Ramvall. Det var väl inga märkvärdiga mål men det blev rätt matchavgörande så det var roligt, säger Ernberg.

    Efter det kändes det som att ni la i en extra växel?

    – I början av matcherna är man lite försiktig. Släpper man in två så är det jobbigt att hämta in vilket lag man än möter. Sedan är det mycket folk på läktaren, vi har pressen på oss och spelar säkert i början. Efter det tycker jag att vi är ett par snäpp vassare.

    FBC Ungdom var aldrig ofarligt och hade inte Slätaflys Daniel Johansson storspelat mellan stolparna kunde det ha blivit en dramatisk avslutning. I stället skickade John Söfort-Jörgensen in 4–1 innan andra akten var över och i tredje perioden stängde Slätafly tillställningen. 5–1 var en riktig delikatess när Anton Fransson från sarghörnet serverade Olof Bondesson som tryckte in bollen i mål. Bondesson satte även sexan.

    – Vi gör mycket bra men när vi inte får hål på Daniel i deras mål sätter det sig lite i huvudet. Sedan får de in två strumprullare som ger dem vingar, säger Kalmarsunds spelande tränare Krister Larsson.