Sport

FBC Kalmarsund i brygga efter överkörning: ”Bittert”

Huddinge Artikeln publicerades

Plåstret satt fast i 60 minuter.

Kim Nilsson måste rycka av det på onsdag.

– De fick träff och körde över oss, säger FBC-forwarden.

Salems IF–FBC Kalmarsund 8–1 (3–1, 1–0, 4–0)

Målet, FBC: Johan Wittberg

Kaptenen Johan Wittberg gav FBC Kalmarsund en drömstart i nybyggda Fleminghallen i Huddinge.

Marcus Johanssons FBC Kalmarsund föll mot Salem i den första kvalfinalen mot Superligan.
Foto: David Winberg
Marcus Johanssons FBC Kalmarsund föll mot Salem i den första kvalfinalen mot Superligan.

Men det var allt FBC kunde le åt i den här kvalfinalen mot Superligan.

Tobias Lindström, Samiel Fseha och Salem körde över Kalmarsund – som är i brygga inför returen i Kalmar sportcenter på onsdag kväll.

– Det är klart att det är bittert. Vi kom inte upp i nivå alls i dag och sedan stack siffrorna iväg. De fick träff och körde över oss. Men det är en matchserie, även om vi hade torskat i sudden så hade vi varit tvungna att vinna två raka precis som nu, säger Kim Nilsson.

Ett snabbt, rörligt och effektivt Salem vände på den här matchen under tre heta hemmaminuter i den första perioden.

När sedan Tobias Lindström var som ett plåster på Kim Nilsson och dessutom bidrog offensivt så var FBC ett slaget lag.

– Visst, han gjorde det bra men vi måste ligga lite tajtare varandra, hjälpa varandra. Jag själv måste få mer fart på benen, våga mer och ta fler avslut. Jag får tänka lite här nu, kanske se matchen igen.

Blev ni tagna på sängen av deras man-man-spel?

– Lite så var det, de gjorde det bra men vi måste utnyttja det, vinna vår match-i-matchen som Wittberg gjorde vid ledningsmålet.

Kalmarsund fick aldrig hål på ett väldigt starkt hemmakollektiv som också hade spets framåt i form av tremålsskytten Samiel Fseha.

”Plåstret” Tobias Lindström:

– Jag trodde inte på så stora siffror men jag tror att de blev lite ställda av vårt man-man, det är inte så vanligt i den södra serien. Det blir ju jobbigt när du har en spelare på dig precis hela tiden.

Du låg inte många centimeter från Kim Nilsson?

– Nä, Kim är världens bäste spelare man-man så man måste vara smart. Han är snabb, han är lång med bra räckvidd, så man får inte tumma en centimeter, då är man rökt. Nä, det gick bra i dag.

Vad betyder 8–1 på tavlan och match på onsdag på nytt?

– Det är bara att ladda om. 8–1 betyder att de kommer vara sjukt laddade. Jag har också hört att det är slutsålt i Kalmar så det ska bli otroligt roligt att spela där nere.

FBC-tränaren Adam Kallenberg:

– De fick för enkla mål där i den första perioden. Vi föll ur ramen och gjorde sedan inte det vi hade kommit överens om. I stället för att utnyttja deras man-man blev det till vår nackdel.

Hur är den mentala statusen nu?

– Nä, det var ett uppvaknande men det är match om två dagar igen. Det här var inte okej någonstans. Jag kan inte minnas att jag varit med om en sämre insats. Vi kan spela betydligt bättre innebandy än så här och det ska vi visa på onsdag.