Sport

FBC måste tänka på procenten

Kalmar Artikeln publicerades
Kim Nilssons FBC Kalmarsund måste få upp målprocenten i spel i numerärt överläge.
Foto:David Winberg
Kim Nilssons FBC Kalmarsund måste få upp målprocenten i spel i numerärt överläge.

Fyra mål på tolv försök i powerplay.

Kim Nilsson vet att procenten måste bli bättre.

– Vi fem som får chansen måste leverera, säger FBC-forwarden.

FBC Kalmarsunds 23 matcher långa svit utan förlust under ordinarie tid sprack mot Lindås senast.

Powerplay-spelet var en del som haltade i Färjehallen. FBC brände båda sina lägen och har nu bara gjort fyra mål på tolv försök den här säsongen.

Kim Nilsson och kompani gnuggade lite extra just i den spelformen på torsdagskvällens träning inför mötet med Malmö FBC i Skåne i helgen.

– "PP" var bra mot Karlstad men mindre bra mot Lindås. Vi möter olika boxar men jag tycker att vi ska göra mål på alla boxar i den här ligan. Vi måste få till det bättre, säger FBC-forwarden.

Vad måste ni förbättra?

– Kvaliteten med boll. Det har studsat lite här och där, det har vi inte råd med om vi ska få hål på dem. Det måste sitta till 100 procent och vi fem som får chansen måste leverera. Det kommer bli tajta matcher mot topplagen och då är det viktigt att vi är bra i de "fasta situationerna".

Vad är ditt ansvar i spel fem mot fyra?

– Det är klart att vi ska använda de kvaliteter vi har men jag försöker bidra med att få upp bolltempot och kvalitet på passningarna, får vi till det kommer vi att göra mål.

Tabellsjuan FBC Kalmarsund har åtta poäng efter fem omgångar och efter en tuff inledning på årets allsvenska väntar nu jumbon Malmö FBC i Baltiska hallen.

– Malmö tog två poäng mot Karlstad så man åker inte dit och ställer ut skorna. VI ska spela ett bortaspel som ska ta oss till tre poäng, säger Kim Nilsson.