Sport

FBC-stjärnan efter kritiken: "Skönt att bevisa att jag håller"

Kalmar Artikeln publicerades
Kim Nilsson skrev lite blågul innebandyhistoria i Schweiz – FBC-forwarden har nu gjort 101 mål i landslagströjan.
Foto:Daniel Bogefors
Kim Nilsson skrev lite blågul innebandyhistoria i Schweiz – FBC-forwarden har nu gjort 101 mål i landslagströjan.

Kim Nilsson fick kritik innan Euro Floorball Tour.

Han svarade med fem mål – och nådde en drömgräns.

– Skönt för både mig och Hill, säger FBC-forwarden.

Förbundskaptenen Mikael Hill tog ut Kim Nilsson till Euro Floorball Tour i Schweiz – något TV4-experten Patrik Åman ifrågasatte i Plastpodden med Lars Lindberg.

– Jag kan inte begripa att han blir uttagen hela tiden i ett landslag där vi försöker bedriva elitverksamhet, där alla strävar mot att vinna SM-guld medan han harvar runt i allsvenskan. Det är en gåta. Det är inte längre försvarbart att ta ut honom, sa Åman i podden.

Kim Nilsson svarade med fem fullträffar i turneringen. FBC Kalmarsunds-forwarden klev också över 100-strecket i antal gjorda mål i landslagströjan.

– Jag hade inte hört det där själv men när jag vaknade hade jag fått tio sms om vad han hade sagt, att jag inte håller på internationell nivå, säger Kim Nilsson till Sporten på måndagskvällen.

Tändvätska eller något du inte bryr dig om?

– När jag väl spelar springer jag inte och tänker på sådant men efteråt kändes det förstås bra att jag hade gjort lite poäng så det är väl lite både och, säger Nilsson och fortsätter:

– Efter det där var det ändå skönt att bevisa att jag håller på nivån, det var skönt för både mig och Hill (förbundskaptenen Mikael Hill), han fick ju ändå ett hyfsat kvitto.

Ni vann turneringen men fick stryk av Schweiz för första gången. Känslan?

– Det är väl lite blandade känslor men Schweiz gjorde det bra, de spelade med mycket energi. Vi har vunnit många tajta matcher mot dem tidigare, det var kanske deras tur nu.

Kim Nilsson fick ledigt under måndagen och landslagsforwarden är tillbaka i träning på tisdagen. I helgen möter FBC Åstorp/Kvidinge på bortaplan.

– Det gäller att göra en bra träningsvecka och förbereda oss på ett bra sätt. Det blir tufft men vi ska åka hem med tre poäng, säger Kim Nilsson.