Sport

Fliseryds sköna derbyseger

Kristdala Artikeln publicerades
Robert Ljungberg gjorde tre av Fliseryds åtta mål i 9-7-segern över derbyrivalen IF Ariel.
Foto:Daniel Svensson
Robert Ljungberg gjorde tre av Fliseryds åtta mål i 9-7-segern över derbyrivalen IF Ariel.

Fliseryd ryckte till 7-1 en bit in i andra perioden.

Ariel kröp upp till 7-5, men kom inte närmare än så.

– Oerhört viktiga poäng för oss, säger Fredrik Lindh.

Ariel-Fliseryd 7-9 (1-5, 3-2, 3-2)

Sporthallen i Kristdala var som vanligt välfylld när det vankades division 3-innebandy. Den här fredagskvällen var det en hel del åskådare med Fliserydssympatier på plats på derbyt också. Och det var de som hade många anledningar att jubla under första perioden. Kedjan med Robert Ljungberg, Fredrik Karlsson och Henrik Gustavsson låg bakom tre av Fliserydsmålen i första perioden som gästerna vann med 5-1.

– Det kändes väldigt bekvämt. Vi har haft det tungt ett tag och Ariel var formstarka så det var väldigt skönt och vi kändes väldigt laddade, säger Fliseryds tränare Fredrik Lindh.

När sedan Thom Gustafsson sköt ett inte alls märkvärdigt skott från egen planhalva som gav 6-1 tidigt i andra perioden kändes matchen närmast avgjord. Henrik Gustavsson gjorde även 7-1 innan hemmalaget tog sig in i matchen genom tre raka mål.

– Jag vet inte riktigt vad som händer, men vi börjar väl slappna av lite och det är livsfarligt i en sådan här liten hall.

När Gustav Hagman sedan reducerade till 7-5 var det definitivt match igen. Men Fliseryd skulle reda ut stormen. Robert Ljungberg gjorde sitt tredje mål i matchen fram till 8-5 till Fliseryd drygt halvvägs in i tredje perioden.

– Jag tycker ändå aldrig segern är riktigt hotad. Det här var oerhört viktiga poäng för oss.

Fliseryd tog därmed säsongens andra derbyseger mot Ariel och ryckte dessutom ifrån Kristdala-laget i tabellen. Poängbäst i Ariel var Gustav Hagman med tre mål och en assist. Henrik Gustavsson och Robert Ljungberg svarade för fyra poäng vardera i Fliseryd.