Sport

Forward klar för Slätafly

Kalmar Artikeln publicerades

Petter Ernberg är klar för två år med Slätafly. Han följer därmed samma väg som Robin "Ålen" Karlsson och Anton Fransson – från FBC Kalmarsund till Slätafly Flyers.

– Det satt långt inne. Jag var lite på väg till Karlskrona, men pendlingen kändes inte helt rätt. Sen kom Fransson och Karlsson från Kalmarsund så då tänkte jag att jag hängde på. Nysatsningen är också kul. Jag behövde något nytt efter FBC för att hitta tillbaka till motivationen och självförtroendet, säger Petter Ernberg.

23–åringen kommer från FBC där han spenderade tre år. Kontraktet sträcker sig över två år och Ernberg är det tredje nyförvärvet från FBC inför säsongen i division 2.

Sportchefen Andreas Swedestam vill tacka FBC för ett gott samarbete med övergången.

    – Vi vill tacka dem. Han hade ett år kvar men de hindrade inte honom, säger Swedestam innan han beskriver Ernberg.

    – Det är en spetspelare offensivt och en grovjobbare. Han valde mellan oss och moderklubben Örlogsstaden och i söndags blev det klart efter en månads samtal. Vi var ute efter honom för tre år sen när han gick från Örlogsstaden till Kalmarsund. Vi är väldigt nöjda, säger sportchefen Andreas Swedestam innan tränaren Viktor Marions fyller i.

    – Det är en riktigt bra innebandyspelare som ska bli jätterolig att jobba med. Han kommer tillföra ganska mycket spets. Nu blir vi riktigt slagkraftiga.

    Förutom Robin "Ålen" Karlsson och Anton Fransson från FBC är också Daniel Johansson, Martin "Sotarn" Magnusson, Pontus Bengtsson och John Söforth sedan tidigare nyförvärv inför nysatsningen i division 2.