Sport

”Funderat på detta sedan 21 september”

Sport Artikeln publicerades

Oskarshamns AIK spelade 0–0 mot Öster på Myresjöhus Arena den 21 september 2015.

– Jag har funderat på den här matchen och hur vi ska ta nästa kliv sedan dess, säger Henrik Larsson.

Båda seriematcherna mellan Oskarshamns AIK och Öster slutade oavgjort förra säsongen. Oskarshamns AIK:s tränaren Henrik Larsson har pratat om att ta nästa steg den här säsongen och en del i det är att slå topplag som Öster.

– Det här ska bli väldigt intressant. Jag har funderat på den här matchen och hur vi ska ta nästa kliv sedan vi möttes i höstas, säger Larsson.

Då har du haft tid att fundera fram ett segerrecept?

    – Haha, absolut, men det tar vi efter matchen. Näe, men vi gjorde det jättebra defensivt där förra året. Samtidigt blev vi lite låga och det bra försvarsspelet blev lite på bekostnad av anfallsspelet. Vi hade mycket snabba omställningar och mycket bolltapp. Nu vill jag se stort mod, stort ledarskap och att vi vågar stå upp i banan. Vi ska våga vara bra, helt enkelt, säger Larsson.

    Finns det några spelare i Öster ni ska se upp med lite extra?

    – Deras båda ghananer, Richard Donkor och Isaac Shaze är riktigt duktiga och skickliga bollspelare. Sedan har de ju Robin Östlind som vi känner till väl och han har sett vass ut det jag sett av honom i Öster. De har ju på många sett ett komplett lag, med många duktiga spelare.