Sport

Gamla OAIK-spelare avgjorde derbyt

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mattias Pavic blir fälld och Öster får straff fram till 2-0. OAIK gjorde mycket bra i matchen men Öster visade varför de är serieledare och tog hem smålandsderbyt.
Foto:Daniel Svensson
Mattias Pavic blir fälld och Öster får straff fram till 2-0. OAIK gjorde mycket bra i matchen men Öster visade varför de är serieledare och tog hem smålandsderbyt.

Robin Östlind och Mattias Pavic, två som nyligen spelat i OAIK blev Östers matchvinnare i smålandsderbyt.

Oskarshamns AIK–Östers IF 0–2 (0–1)

Som många kanske minns lämnade Mattias Pavic OAIK i somras under ganska uppmärksammade förhållanden då han skrev på för serie och derbykonkurrenten Öster mitt under säsongen. Tillsammans med Robin Östlind som var en ledande spelare i OAIK förra säsongen var han nu tillbaka på Arena Oskarshamn.

  – Det är lite speciellt. Det blev en del trashtalk mellan mig Mergim Smakolli och Eric Persson, säger Mattias Pavic.

  Det var dessa båda herrar som skulle se till att de tre poängen hamnade i Växjö. Efter en stark inledning av OAIK skickade Öster upp en chansboll som Robin Östlind sprang på. OAIK:s målvakt Oliver Bergman såg dock ut att ha full koll på situationen. Sedan halkade han och Robin Östlind kunde sätta huvudet till bollen som retsamt enkelt rullade in det tomma målet. Vid 2-0 var det återigen Robin Östlind som drog upp ett anfall på kanten innan han spelade fram Mattias Pavic som blev nedgjord i straffområdet. Straff och matchen var avgjord.

  – Jag får en boll snett inåt bakåt av Robin. Sen är Agebjörn på mig. Det kan kanske ha varit lite billigt men det är upp till domaren att avgöra, säger Mattias Pavic.

  För OAIK:s del var förlusten svidande tung då man långa stunder ägde spelet ute på planen. Framför mål knöt det sig dock och Österförsvaret kunde hålla undan.

  – Vi hittar fram i plan hela tiden i dag. Vi visste precis hur vi skulle såra dem med vår offensiv och vi lyckas också med det många gånger, säger OAIK:s lagkapten Eric Persson.

  Mittfältsmotorn Filip Jägerbrink var märkbart tagen efter förlusten.

  – Jag har egentligen inte någon bra förklaring på varför vi förlorar i dag. Det känns lite uppgivet, jag tycker inte att vi gör någon dålig match i dag, säger Filip Jägerbrink.

  OAIK ligger på säker mark i serien men förlusten ger lagen bakom en chans att plocka in poäng. Avslutningen av serien närmar sig och för OAIK:s del kommer varje match bli oerhört viktig.

  – Vi går in i period där vi möter lagen vi har runt oss i tabellen. Vi måste ta segrar annars hamnar vi en svår situation, säger Filip Jägerbrink.