Sport

Hagelin: ”Har nästan varit sömnlösa nätter”

Oskarshamn Artikeln publicerades
Joakim Hagelin jublar efter sitt 3-0-mål i den andra perioden. IKO vann till slut med 3-1 inför 2 121 åskådare i Be-Ge Hockey Center.
Foto:Roger Carlsson
Joakim Hagelin jublar efter sitt 3-0-mål i den andra perioden. IKO vann till slut med 3-1 inför 2 121 åskådare i Be-Ge Hockey Center.

En misslyckad dragning.

Det är också ett sätt att bryta en måltorka.

– Det var på tiden, säger Joakim Hagelin.

IK Oskarshamn– BIK Karlskoga 3-1 (1-0, 2-1, 0-0)

Det var två lag med olika formkurvor som äntrade isen i Be-Ge Hockey Center på onsdagskvällen. Ett tilltufsat hemmalag med tre raka förluster. Ett gästande lag som hade tre raka segrar och som för två dagar sedan besegrade serieledarna. Men det här var trendbrottens kväll. IKO vann, gjorde mål i powerplay och Joakim Hagelin bröt sin måltorka.

– Det var riktigt skönt och det var på tiden. Det var en tung sten som föll från bröstet, säger Joakim Hagelin.

IK Oskarshamn gjorde 1-0 i powerplay genom Niklas Johansson. I andra perioden ökade Björn Karlsson på när hans skott tog i sargen och gick via Karlskoga-målvakten Shane Owen och in i mål. Det var sedan som Joakim Hagelin, nästan halvvägs in i matchen, skulle punktera tillställningen.

– De drällde med pucken i mittzonen och vi kommer väl tre mot noll, eller i alla fall två mot noll. Jag tänkte att nu jävlar ska jag göra en backhanddragning. Precis i dragningen hakar backen upp mig och pucken glider in mellan benen på målvakten. Jag såg att domaren hade handen uppe så det hade nog varit straff om det inte hade blivit mål, säger Hagelin.

Det gick inte ta miste på Hagelins glädje efter målet. Han erkänner utan omsvep att målet var efterlängtat.

– Det har verkligen varit frustrerande, det har nästan varit sömnlösa nätter. Samtidigt har laget spelat bra och vi har vunnit, då blir det lättare. Men när det går sämre tänker man mer och rannsakar sig själv jäkligt mycket.

BIK Karlskoga reducerade strax efteråt, men de hade väldigt svårt att kunna hota IKO, som knappt släppte till något bakåt.

– Jag tycker vi gör det riktigt bra från start. Vi kontrollerar, bjuder inte på någonting och spelar bra över tre perioder.

Ni är med i toppen på allvar – hur bra är ni den här säsongen?

– Vi ska fortsätta spela vårt spel, hur bra vi är är svårt att säga, men vi jobbar hårt och vill vinna varje match.

Anmärkningsvärt från onsdagens match var att tänkte spetsspelaren, finländaren Roope Ranta, inte var med i truppen.

På fredag väntar Smålandsderby för IKO då de gästar Troja/Ljungby.

Här ser du OT:s fotograf Roger Carlssons bilder från matchen:

Live-published photos and videos via Shootitlive

Fakta

Stjärnligan

3: Kevin Marshall

2: Martin Fehérváry

1: Filiph Engsund

Totalställning: 9: Kevin Marshall 8: Wictor Ragnewall 7: Martin Fehérváry, 5: Karl Johansson, Manuel Ågren 4: Filiph Engsund 3: Lucas Elvenes, Marcus Sylvegård, Niklas Johansson, Robin Söderqvist, Tom Linder 2: Marcus Björk, Jonas Engström 1: Arsi Piispanen, Gustav Olhaver, Joakim Hagelin, Tom Hedberg.

Visa mer...