Sport

Här följer du Nybro Vikings-Vimmerby

Nybro Artikeln publicerades

Omstart för Nybro Vikings efter julledigheten. Första uppgiften i allettan: Vimmerby i Liljas Arena. Här får du korta rapporter under matchens gång.

Slutresultat: 1–3

 

Första perioden:

Vimmerby leder efter första perioden efter ett mål i power play efter 10.39 i första perioden genom Robin Höglund.

Det föregicks dock av ett ribbskott från Nybros Samuli Kivimäki, ett par minuter innan Vimmerbys ledningsmål.

Nybro öppnade annars första perioden bra i en nystartsmatch där båda lagen tog för sig och ville sätta sig i respekt. Vikings har även haft flera tillfällen att spela power play, men ännu inte fått hål på Vimmerbys målvakt. Vimmerby vann skotten i första perioden med 12–7.

Andra perioden:

Fler lägen i power play för Nybro Vikings, men framåt verkar det inte finnas något riktig spets denna afton.

– Det är oroväckande för Nybros del att de skapar så lite framåt, de får inte alls någon ordning på sitt power play, säger sportens utsände Lasse Hansson, på plats i Liljas Arena.

Bästa chansen på Nybros fyra raka power play i första och andra perioden hade istället gästande Vimmerby. Med en man mindre fick Hampus Harlestam ett friläge, men Nybromålvakten Alexander Johansson var med på noterna och räddade.

Johansson var på hugget även efter 16.32 av mittronden då Vimmerby fick en straff. Markus Modigs kom lite för nära Johansson i avslutet och Nybromålvakten gick vinnande ur den duellen.

Efter 16.32 fick Vimmerby en straff, men Nybromålvakten Alexander Johansson räddade.

– Nybro kommer lite fel i pressen och tappar mittzonen. Vimmerby utnyttjar det och kommer med fart, konstaterar Lasse Hansson.

Tredje perioden:

Redan efter 18 sekunder av tredje perioden åkte Andreas Anarp ut för tripping och i numerärt underläge hittade Alex Ek rätt med hemmalagets första mål i matchen efter 2.09.

11.56 in i tredje perioden återtog Vimmerby ledningen igen när Anton Schou hittade rätt.

Nybro Vikings fick börja jaga igen men istället för att komma ifatt ryckte Vimmerby ifrån till 1–3 efter 15.35 genom Markus Modigs. Det hjälpte inte heller att Vikings tog ut målvakten Alexander Johansson i slutminuterna. Vimmerby vann i Liljas Arena.

 

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.