Sport

IKO bjöd Timrå på segern: ”Det kändes som att vi hade stenkoll”

Timrå/Oskarshamn Artikeln publicerades
Manuel Ågren gjorde IKO:s 2–1-mål och hade efter det ett klockrent skott i stolpen. Men Timrå kvitterade sent och vann i sudden.
Foto:Peter Holm / Frilansfotograferna
Manuel Ågren gjorde IKO:s 2–1-mål och hade efter det ett klockrent skott i stolpen. Men Timrå kvitterade sent och vann i sudden.

IK Oskarshamn såg ut att ta över serieledningen i allsvenskan.

Men Timrå kvitterade sent och avgjorde i sudden.

– Vi bjuder på två grejer vi inte brukar bjuda på.

Timrå IK–IK Oskarshamn 3–2 (1-1, 0-1, 1-0, 1-0)

I mångt och mycket gjorde IKO en stark insats i seriefinalen i NHK-arena i Medelpad. Victor Löfstedt ordnade 1–0 redan efter åtta sekunder. Tom Linder slog en svepare i kortsargen, Arsi Piispanen direktpassade på sargreturen och Löfstedt direktstötte in pucken.

Hemmalaget kvitterade i första, sedan Lucas Elvenes drällt med pucken i egen zon.

I slutet av andra återtog IKO kommandot. Lucas Elvenes höll i och höll i och höll i i powerplay innan han serverade Manuel Ågren helt tom kasse till 2–1.

Tredje akten blev sedan en enda lång stolpskottsfest. Timrå Lukas Engqvist sköt i virket för hemmalaget innan IKO följde upp med kristallklara stolpträffar signerade Markus Björk, Manuel Ågren och Lucas Elvenes.

Det såg ut att bli bortaseger och därmed serieledning för IKO. Men drygt tre minuter före slutet svarade Ludvig Engsund för en tavla modell större. IKO-keepern gick bakom kassen, men pucken studsade till och hamnade i stället framför Jonathan Dahlén. Jättetalangen, som var inblandad i alla tre hemmamålen, sköt först på en liggande Tom Linder, innan han prickade in 2–2.

– Det kändes som att vi hade stenkoll. Vi förde spelet och hade tre klockrena i stolpen. Men sen kom den där olyckliga studsen för ”Ludde”. Det studsade konstigt på det gula på sargen där flera gånger.

I sudden bombade Erik Karlsson in 3–2 efter dryga minuten och sköt Timrå till fortsatt serieledning.

– Vi gör en jättebra prestation. Förlusten är en av de tyngsta den här säsongen. Inte för att det är en seriefinal eller att vi inte gick upp i serieledning, utan utifrån matchbilden. Vi för spelet på bortais mot serieledaren. De skapar inte mycket på egen hand, utan har nästan maximal utdelning. Vi bjuder på två grejer vi inte brukar bjuda på, säger assisterande tränaren Jens Gustafsson och syftar på Elvenes och Engsunds tabbar.

IKO ska under torsdagen förflytta sig ner genom Sverige, innan det vankas hockeyfest hemma i Be-Ge Hockey Center på lördag när Västervik kommer på derbybesök.

Fakta

Stjärnligan

3: Arsi Piispanen

2: Victor Löfstedt

1: Joakim Hagelin

Visa mer...