Sport

IKO föll tungt: ”Jävligt surt”

Oskarshamn Artikeln publicerades
IKO-Leksand.
Foto: Roger Carlsson
IKO-Leksand.

IKO ville så gärna ta tre poäng.

Det blev noll.

– Det är jävligt surt, säger Filiph Engsund.

IK Oskarshamn hade i allra högsta grad chansen att klättra i tabellen i serieepilogen av hockeyallsvenskan. Pantern kom endast till spel med fem backar borta mot Södertälje och föll sedermera med 4–1, vilket hade betytt att IKO kunnat klättra om Malmölaget i tabellen, och fått med sig tre hemmamatcher och en poäng in i slutspelsserien.

– Det är jävligt surt. Men vi ska kriga oss igenom detta. Det är klart att en extra hemmamatch hade betytt mycket för oss, slippa bussresandet med så tajta matcher. Vi hade ju ett jättebra läge med tanke på att Pantern förlorade, säger Filiph Engsund.

Men det började bra för IKO som tog ledningen med 1–0, efter att Filiph Engsund snyggt sprätt upp en retur från Tex Williamsson i Leksandsmålet.

– Det var skönt när det kom. Jonas Engström skickade in en puck och jag var påpassligt framme på returen bara. Det var jätteskönt alltså, säger Engsund.

Därefter blev det inte lika roligt för IKO och det blev mer och mer Leksand ju längre matchen led.

– Vi bjöd på alldeles för mycket i dag och det fällde oss. Vi gav bort för mycket till Leksand helt enkelt, säger Engsund.

Fakta

Matchfakta

IK Oskarshamn–Leksands IF 1–6 (1–1, 0–1, 0–4)

Målet, IKO: Filiph Engsund.

Publik: 2 428, Be-Ge Hockey Center.

Visa mer...

IKO-tränaren Björn Hellkvist var inne på samma spår.

– Jag tycker Leksand är lite bättre än oss och 3–2 eller 3–1 hade kanske speglat matchen mer. Vi kramade klubban lite hårt vid ett par tillfällen, vi måste sätta de lägena vi får i sådana här matcher, säger Hellkvist och fortsätter:

– Jag tror att det går att lösa ändå.

Men lite svider det?

– Nej. Det är som det är. Nu går vi in i slutspelsserien och vi har noll poäng, AIK har tre poäng och vinner vi mot AIK så är det lugnt. Nu gäller det att vinna på lördag.

Nu väntar i stället ett tufft spelschema för IK Oskarshamn som tar emot Södertälje hemma i Be-Ge Hockey Center på lördag. Därefter väntar tre raka bortamatcher.

Fakta

Spelschemat i slutspelsserien

Lördag 10 mars, 18.00: IK Oskarshamn–Södertälje

Måndag 12 mars, 19.00: Pantern–IK Oskarshamn

Onsdag 14 mars, 19.00: Björklöven–IK Oskarshamn

Fredag 16 mars, 19.00: AIK–IK Oskarshamn

Söndag 18 mars, 15.00: IK Oskarshamn–Almtuna

Visa mer...

Läsarnas kommentarer

Din kommentar tillhandahålls av Disqus och ska ej betraktas som redaktionellt material. Genom att kommentera på Östra Småland Nyheterna så godkänner du samtidigt våra regler.

På ostrasmaland.se är det möjligt att kommentera vissa artiklar. Dock tar vi bort möjligheten att kommentera artiklar med rättsrelaterat innehåll, till exempel domar och åtal. Vi hade den möjligheten tidigare, men fick då mängder med kommentarer med innehåll som vi inte kunde publicera.

För att kunna kommentera måste du ha ett användarkonto hos Disqus, vars verktyg för kommentarer används på ostrasmaland.se. På tider då Östra Småland Nyheternas webbredaktion inte är bemannad går det inte att kommentera artiklar på ostrasmaland.se

ostrasmaland.se tillämpar eftermoderering av läsarkommentarerna. Det innebär att den som skriver en kommentar får den publicerad i det närmaste omedelbart, men att kommentaren senare kan komma att modereras bort om den inte lever upp till riktlinjerna för läsarkommentarer på ostrasmaland.se.

Det innebär också att vid publiceringen är det den som skrivit kommentaren som är juridiskt ansvarig för dess innehåll och därmed kan bli anmäld för exempelvis förtal. Efter modereringen är det ansvarig utgivare på Östra Småland Nyheterna som bär det juridiska ansvaret.

Läsarkommentarer - riktlinjer

Vi har högt i tak.

Vi har en tillåtande grundinställning.

Vi vill att användarna ska komma till tals.

Men

Vi tillåter inte läsarkommentarer i samband med rättsrelaterade artiklar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer där någon anklagas för brottslighet.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara osanningar.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppenbara faktafel.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med synpunkter eller åsikter som inte är relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi publicerar inte läsarkommentarer om etnisk grupp, kön, sexuell läggning, politisk tillhörighet, yrke eller religion om det saknar betydelse i sammanhanget

Vi tillåter kritik mot personers handlingar och beslut. Etiska spelregler gäller.

Vi publicerar inte läsarkommentarer med uppgifter som vi av etiska skäl undvikit att publicera i den diskuterade artikeln.

Vi kan publicera länkar till andra webbplatser, men de ska vara relevanta för den diskuterade artikeln.

Vi rättar inte grammatiska fel, stavningsfel, meningsbyggnadsfel mm i läsarkommentarerna.