Sport

IKO vill studsa tillbaka igen

Oskarshamn Artikeln publicerades
IK Oskarshamn gjorde en riktig plattmatch senast mot Troja. På tisdagskvällen gästar Södertälje SK Be-Ge Hockey Center och ett revanschsuget IKO väntar.
Foto: Daniel Svensson
IK Oskarshamn gjorde en riktig plattmatch senast mot Troja. På tisdagskvällen gästar Södertälje SK Be-Ge Hockey Center och ett revanschsuget IKO väntar.

Tre bleka insatser på rad. Och säsongens bottennapp i fredags.

– Vi är ändå seriens tredje formstarkaste lag senaste åtta omgångarna, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson.

IK Oskarshamn har varit ett utropstecken den här hösten. Lagets frejdiga, tempofyllda spel har gjort att laget ligger tvåa i hockeyallsvenskan och publikintresset i Oskarshamn varit rekordstort. Men på sistone har laget inte stått att känna igen. De tre senaste matcherna har inte varit någon propaganda och mot Troja i fredags var det segt, slarvigt och sömnigt.

– Det var en riktig skitmatch från vår sida. Under all kritik, det är inget att snacka om, säger Jens Gustafsson som ändå tycker att kritiken från vissa varit väl hård.

– Folk har frågat ”har ni helt tappat spelet?” och det har vi inte. Det var inte samma studs i benen, men det finns förklaringar. Det var trötta och slitna killar. Den här vändan har det varit långa bortaresor och det påverkar.

Han påpekar också att laget sett till form de senaste åtta matcherna är tredje bäst, bara Leksand och Södertälje har tagit fler poäng.

– Jag har pratat mycket om november och december, att det går upp och ner och i den här jämna tabellen kan alla slå alla lag. Vi är inte nöjda med spelet på sistone, men har tagit fyra av nio poäng i de tre senaste matcherna och det är poäng som i slutändan kan bli viktiga. Någon form av styrka är det att vi fått med oss en del poäng trots att spelet hackat.

Att IKO är mer scoutat nu tror Gustafsson är en annan anledning.

– Vi är med i toppen och är ett lag alla vill slå nu. Innan säsongen är storlag som Leksand och AIK lagen att slå, nu är vi ett av de lagen och ingen underskattar oss. Klart de scoutat oss och vi kommer inte kunna köra över alla lag spelmässigt som vi gjort stundtals här hemma tidigt på säsongen. Precis som vi jobbar med video för att kartlägga motstånden så gör de så klart samma sak gentemot oss.

Ni såg väldigt sega ut i både skallar och ben senast – är ni nedtränade?

– Näe, snarare tvärtom. Vi har inte kunnat träna med kvalitet på sistone på grund av mycket matcher och en hel del resande.

Hur viktigt blir det att studsa tillbaka mot Södertälje?

– Det är viktigt att vinna igen och känna den känslan. Sedan är det inte skitsamma hur det ser ut, vi pratar mycket om prestationer och det var just prestationen som var under all kritik senast. Nu har vi haft en ledig helg och hoppas att det ska vara betydligt mer studs i benen.

Fakta

IK Oskarshamn-Södertälje

Var: Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn

När: Tisdag, 19.00

Senaste nytt: Läget är detsamma som senast mot Troja. Linus Morin och Björn Karlsson är skadade och spelar inte. Robin Söderquist blev avstängd tre matcher efter tacklingen mot Bik Karlskoga och missar utöver matchen mot Södertälje även fredagens match mot Leksand. Marcus Sylvegård och Lucas Elvenes är kvar i sina SHL-lag. Någon/några juniorer lär bli uppkallade till truppen mot Södertälje.

Visa mer...