Sport

IKO:s sköna trendbrott – vann galen match på Hovet

Sport Artikeln publicerades
Tom Hedberg jublar efter sitt segermål i overtime.
Foto:Anders Wiklund/TT
Tom Hedberg jublar efter sitt segermål i overtime.

Underläge med 3–0 och uträknade efter en period.

Då vände IK Oskarshamn två gånger om och fick två poäng.

– Otroligt starkt att komma tillbaka två gånger.

AIK–IK Oskarshamn 5-6 (3-0, 0-3, 2-2, 0-1)

Efter första perioden på Hovet på onsdagskvällen såg det ut som det har gjort den senaste tiden för IKO. Ängsligt, slarvigt och ingen som tog tag i saker och ting. AIK kunde gå ifrån till 3-0 och IKO var i rejäl brygga och på väg mot sjunde raka torsken.

– Vi var där vi varit tidigare. Vi hade sedan ett lite annorlunda paussnack än vi haft de tidigare matcherna och gjorde lite förändringar.

Vad var det för annorlunda snack ni hade?

– Det får stanna i omklädningsrummet. Det handlade inte bara om att gapa och skrika även om vi var lite förbannade. Det gäller att vara konstruktiv. Det finns två typer av människor de som flyr eller de som tar upp kampen. I första bytte alla tidigt och i fel lägen, ingen ville ha puck. Spelarna måste vilja vara där ute och ta konsekvenserna på samma sätt som man får ryggdunkningar när det går bra, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson.

I andra perioden var IKO ett nytt lag.

– Vi reducerar tidigt och spelar som vi gjort tidigare på säsongen. Åker skridskor, kastar puckar på mål och kontrollerar kaoset på banan.

IKO gjorde ytterligare två mål och inför tredje var matchen helt jämn, 3-3. Tom Hedberg gav IKO ledningen tidigt i tredje och chanser fanns för även 5-3. I stället vände AIK på 28 sekunder och IKO såg ut att få lämna poänglösa. Men i ett sent powerplay matade IKO på mot AIK-kassen och nyförvärvet Markus Persson kvitterade. I förlängningen blev sedan Tom Hedberg matchhjälte.

– Det är otroligt starkt att komma tillbaka två gånger och grabbarna visat att de har det i sig.

Vad betyder en sådan här seger för er i läget ni befinner er?

– Det vet vi först på fredag, men självklart är det skönt med två poäng. Det märks på killarna att det var länge sedan vi vann. Samtidigt är en gång ingen gång och vi måste spela som vi gjorde i andra och tredje perioden från minut ett på fredag.

Fakta

Stjärnligan:

3: Tom Hedberg

2: Markus Persson

1: Joakim Hagelin

Totalställning: 14: Niklas Johansson, Wictor Ragnewall 13: Karl Johansson 12: Joakim Hagelin, Victor Löfstedt, Lucas Elvenes 11: Martin Fehérváry 10: Manuel Ågren, Marcus Björk, Ludvig Engsund 9: Kevin Marshall, Arsi Piispanen 8: Ludvig Elvenes 7: Tom Hedberg, Jonas Engström 6: Filiph Engsund, Gustav Olhaver 5: Tom Linder, Marcus Sylvegård 4: Kalle Miketinac, Oscar Josefsson, Robin Söderqvist 3: Olle Lycksell 2: Markus Persson 1: David Berg, Linus Morin.

Visa mer...