Sport

Kalmar AIK åker ur division 3

Deppigare 9–0-segrare har sällan skådats.

Kalmar AIK åker ur division 3 – trots storseger i sista matchen.

– Det känns tungt bara, säger lagkaptenen Andreas "Snurre" Forshage-Persson.

Kalmar ,
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:
Foto:

Kalmar AIK–IFK Stockaryd/RIF 9–0 (4–0)

På framsidan av Kalmar AIK:s programblad har de en bild från sista hemmamatchen mot IFK Oskarshamn förra säsongen. Bakom spelartruppen hänger där en bandroll med texten "Grattis grabbar! Återtåget har börjat...".

I helgen drabbades det där tåget av vad som åtminstone kommer bli en rejäl försening.

– Det är tufft. Man lägger så mycket tid på det här, tränar och tränar – och så blir det pannkaka av alltihop. Det är otroligt tungt, jag tycker vi har ett alldeles för bra lag för att åka ur division 3. Men samtidigt var det inte här i kvalet vi tappade det, det var under hösten vi förlorade vår plats, säger Andreas "Snurre" Persson.

Men länge såg "Klubben" ut att rädda säsongen i sista skälvande matchen.

Hemma mot Stockaryd/RIF var det nämligen aldrig något snack om saken. Sanin Filovic gav Kalmar AIK ledningen efter 20 minuter och sedan rullade det bara på. 1–0, blev 2–0, blev 3–0 och i halvlek ledde de matchen med 4–0. Samtidigt hade Hörby 1–0 hemma mot ett Saxemara som hade fått en man utvisad.

Just då var Kalmar AIK kvar i division 3.

– Vi fick rapporter hela tiden och i halvtid tänkte man "yes, yes, yes, det kan gå", säger Kalmar AIK:s tränare Peter Makin.

Men hans glädje blev kortvarig. Under en andra halvlek – då lika många blickar följde liverapporteringen från Hörby–Saxemara som händelserna ute på Fredriksskans matta – fortsatte "klubben" göra mål. Men samtidigt vaknade Saxemara till liv, kvitterade, gick om och vann till slut med 3–1 mot Hörby.

Därmed blev Kalmar AIK:s sejour i division 3 bara ettårig.

– Det är en otrolig besvikelse men det är bara att acceptera. Vi gjorde vad vi kunde nu i kvalet men det är inte här vi tappar det, det var höstsäsongen som ställde till det för oss, säger Peter Makin.