Sport

Kalmarläkaren tvåa i VM: ”Det gick fort”

Kalmar/Stockholm Artikeln publicerades
Jonas Ekman Fischer (höger) från Kalmar och storebror Lars Ekman vann Kalmar swimrun i somras. Nu kom bröderna tvåa i Ö till Ö i Stockholms skärgård, en tävling som också är erkänd som VM i disciplinen.
Foto: Daniel Bogefors
Jonas Ekman Fischer (höger) från Kalmar och storebror Lars Ekman vann Kalmar swimrun i somras. Nu kom bröderna tvåa i Ö till Ö i Stockholms skärgård, en tävling som också är erkänd som VM i disciplinen.

Jonas Ekman Fischer och storebror Lars Ekman krossade banrekordet.

Det räckte till ett silver i VM i swimrun.

– I framtiden höjer vi nog på ögonbrynen om det blir en svensk seger, säger Ekman Fischer.

Kalmarläkaren Jonas Ekman Fischer och storebror Lars Ekman tillhörde utmanarna i swimruntävlingen Ö till Ö, också kallad för VM i disciplinen, mellan Sandhamn och Utö i Stockholms skärgård.

Bröderna, som exempelvis vann Kalmar swimrun tidigare i somras, krossade också banrekordet med en kvart men fick se sig slagna av Fredrik Axegård och Alex Flores i mål. Vinnarparet klockades för 7.39.25, Ekman/Fischer och Ekman var två och en halv minut efter.

– Det var betydligt bättre förhållanden i år jämfört med i fjol och det gick väldigt fort till en början. Vi kom loss tillsammans med Axegård och Flores men de var lite starkare i slutet. Vi fick nog betala lite för den tuffa öppningen, säger Jonas Ekman Fischer till Sporten.

Det 75 kilometer långa loppet gick mellan 24 öar och hade lockat deltagare från 25 olika länder.

– Swimrun startade i Sverige men börjar få ett större fäste internationellt. Det är fortfarande svenskar som dominerar men sporten blir bara större och större och i framtiden höjer vi nog på ögonbrynen om det blir en svensk seger, säger 32-åringen från Kalmar strax innan prisceremonin.

Vad blir det för prissumma efter den här prestationen?

– Jag tror att vi får dela på 7 500 kronor plus något spurtpris också. Det får bli att pytsa in lite pengar i reskassan till någon tävling i Europa samt bjuda familjen på middag, haha, säger Jonas Ekman Fischer.