Sport

Kaptenen firar 31 med grillat – och nytt kontrakt

Kalmar Artikeln publicerades

Johan Wittberg fyllde 31 år på fredagen.

Ett nytt kontrakt och grillat stod på födelsedagsmenyn.

– Jag har haft en dröm om Superligan, säger FBC-kaptenen.

Kaptenen Johan Wittberg förlänger med FBC Kalmarsund.
Foto: Paul Madej
Kaptenen Johan Wittberg förlänger med FBC Kalmarsund.

Trotjänaren Johan Wittberg ville inte ge något svar kring sin framtid efter avancemanget till Superligan. Nu är det dock klart. Wittberg förlänger kontraktet med Kalmarsund.

Och han passade på att ge beskedet på sin 31-årsdag.

– Jag är klar för en fortsättning. Vi är överens om ett nytt avtal som sträcker sig över en plus en säsong.

Johan Wittberg har spelat i Kalmarsund sedan CL98 och Färjestadens IBK slogs ihop. Innan det tillhörde han CL98. Wittberg har under alla säsonger varit en av lagets främsta poängplockare och största ansikten utåt.

– Jag har alltid haft en dröm om Superligan, i alla fall sedan föreningarna gick samman där 2011. Sedan kan jag väl erkänna att det har gått i vågor men de två senaste åren har SSL känts som en realitet, säger Johan Wittberg.

Du har väntat med ett besked, hur har tankarna gått?

– Det har varit både och. Som sagt, jag har alltid haft en dröm om SSL men sedan ska jag inte bara följa med upp för sakens skull, jag vill ju tillföra något också, säger Wittberg och fortsätter:

– Jag hade en tyngre period under säsongen där prestationerna varierade men på slutet kände jag verkligen att jag var med och bidrog till avancemanget och det var förstås en stark orsak till att skriva på ett nytt kontrakt.

Handen på hjärtat, om ni inte hade klarat att ta steget, hade du slutat då?

– De tankarna gick, förstås, det hade nog varit svårare att motivera sig och hade säkert varit ett svårare beslut att ta.

FBC Kalmarsund har värvat in Karlstadstjärnan Kevin Björkström och det ska fortfarande in några spelare till.

Har ni hunnit prata om din roll kommande säsong?

– Adam (Kallenberg) vet om att jag kan spela på ett par olika offensiva positioner och det kommer att behövas spelare som kan göra det, det blir betydligt fler matcher nu, nästan en halv säsong till. Min kanske största styrka är att driva gruppen framåt men jag är ju inte slut på planen heller. Jag ser fram emot att få spela med och mot världens bästa spelare i världens bästa liga.

Du fyller 31 i dag, hur firar du?

– Med ett nytt kontrakt och lite grillat med nära och kära i föräldrahemmet i Läckeby, säger Johan Wittberg.

Tränaren Adam Kallenberg:

– Johan har varit och är drivande i den här processen och han är ett föredöme. Och ska vi någonstans prata om attityd så är han bäst när det gäller. Det visade han i kvalet.