Sport

Kaptenen om Ekerum: ”Fantastisk gräsmatta”

Ekerum Artikeln publicerades

Det hör inte till vanligheterna med en fotbollslandskamp på Öland. Men snart kan det bli vardag.

– Fantastisk gräsmatta, det ser ut som en golfgreen, säger förbundskaptenen Pär Lagerström.

Sveriges F16-landslag tränade på Ekerums gräsmatta under torsdagen. På fredag spelar de första matchen av två mot Norge på Öland.
Foto: Daniel Bogefors
Sveriges F16-landslag tränade på Ekerums gräsmatta under torsdagen. På fredag spelar de första matchen av två mot Norge på Öland.

Det är dagen innan den första träningslandskampen av av två mellan Sverige och Norges F16-lag på Ölands färskaste bidrag till fotbollsarenor. Ekerum Resorts plan invigdes i juni med mötet Kalmar FF–IFK Norrköping och nu väntar fyra landskamper på flicksidan. Det är början på en stor fotbollssatsning på golfbanan. Sveriges förra förbundskapten Pia Sundhage var på plats på Öland och kollade på torsdagens träning. Om två veckor kommer hon hit igen med sitt F15-landslag. Även de ska möta Norge i två matcher.

Men först ut är alltså F16-landslaget som genrepar med två matcher innan de kliver in i EM-kvalet i oktober.

– För alla ungdomslandslag handlar det att möta internationellt motstånd för att kunna utvecklas som spelare. Vi utbildar förhoppningsvis framtida elit- och landslagsspelare så det här är grunden att de ska få riktigt bra motstånd, säger Pär Lagerström.

– Sedan är det här viktiga förberedelser för oss innan EM-kvalet. Dels att nya spelare får chansen att visa upp sig men också att vi kan komma ett steg till med grundspelet och att vi kan komma närmare att vi kan bli så bra som vi kan.

Och förutsättningarna här på Ekerum?

– Fantastisk gräsmatta. Det ser ut som en golfgreen.