Sport

Calle Johansson lånas ut till Öster

Kalmar Artikeln publicerades

Han slog igenom stort våren 2016.

Nu tar 19-åringen en ny väg för att ta nästa steg.

– Känslan jag fått är jäkligt bra, säger Calle Johansson.

Foto: Patric Söderström/TT

Våren 2016 nickade sig Blomstermålaprodukten in i medvetandet hos Kalmar FF-supportrarna på allvar. Det var då som han med hjälp av pannan skickade vidare KFF i cupen på Borås Arena. Ungdomslandslagsmannen gjorde det året tolv allsvenska matcher och ett mål men skadade sig och tvingades till operation under sommaren. Föregående säsong gjorde Johansson tio allsvenska matcher.

– Det var tuffare än vad jag trodde att det skulle bli efter skadan. När jag kom tillbaka fick jag spela ganska snabbt där på vårsäsongen men sedan kände jag själv att jag inte var riktigt hundra. Det gick sådär, det var ganska knackigt och sedan blev det knappt någon speltid alls efter det, säger Calle Johansson.

På tisdagen blev det klart att Kalmar FF-mittfältaren lånas ut till Östers IF.

– Jag har tänkt lite på att bli utlånad för att det har varit tuff konkurrens i Kalmar. Sedan kom Öster upp på tapeten och ville låna. Då tyckte jag att det passade, säger han.

– Känslan jag fått är jäkligt bra. Det är en klubb som vill satsa för att ta sig upp i allsvenskan ganska snart. De har värvat in många bra spelare. En bra förening med bra faciliteter.

Dessutom kommer Calle Johansson inom kort att förlänga med Kalmar FF ytterligare ett år vilket betyder att han är KFF-spelare även 2019.

– Det känns skönt att förlänga ett år och sedan får vi se vad som händer. Men det är en liten trygghet.

Är det ett låneavtal där Kalmar FF kan plocka hem dig?

– Ja, det är ett sådant kontrakt att om Kalmar behöver mig så kan jag skifta. Men jag kommer att satsa på Öster fullt ut den här säsongen.

På torsdagen gjorde Johansson första passet med Öster inne i värmen i Tipshallen.

– Han (tränaren Christian Järdler) ser mig främst som innermittfältare men också att han kan använda mig på kanten. Jag är ganska användbar på hela det mittfältet.

Kalmar FF:s sportchef Thomas Andersson Borstam:

– Calle har gjort det väldigt bra hos oss men fick mindre speltid under hösten. I Öster får han kontinuitet med 30 matcher i superettanmiljö. Det blir bra för Calle och hans utveckling, säger han.

Kalmar FF möter Östers IF i det allsvenska genrepet lördagen den 24 mars.