Sport

Klart: Här är Rosenlunds nya roll i KFF

Kalmar Artikeln publicerades
Mattias Rosenlund kliver av som ordförande i Kalmar FF vid årsmötet i mars 2018. Men redan nu är det klart att han blir föreningens nya klubbchef.
Foto: Anton Lernstål
Mattias Rosenlund kliver av som ordförande i Kalmar FF vid årsmötet i mars 2018. Men redan nu är det klart att han blir föreningens nya klubbchef.

Mattias Rosenlund slutar som ordförande i Kalmar FF.

Nu blir han föreningens nya klubbchef.

– Drömmen blir blir verklighet.

Beslutet om nyordningen klubbades på styrelsemötet i går, tisdag. Mattias Rosenlund meddelade valberedningen sent samma kväll att han inte var tillgänglig för omval.

– Det finns ingen dramatik i det här, men det var helt klart en spännande dag. Vi har skrivit ett tillfälligt avtal som klubbchef fram till årsmötet, sedan blir anställningen mer formell, säger Mattias Rosenlund.

Rosenlund har varit arbetande styrelseordförande/klubbchef i ungefär en månad sedan det stod klart att marknadschefen Per Rosenquist ville kliva av sitt uppdrag.

Det var aldrig aktuellt att anställa en ny marknadschef?

– Per flaggade tidigt upp sina intentioner och den här rockaden har vuxit fram och varit väldigt naturlig. Dels för att jag varit tillgänglig efter att jag lämnat Pontuz Löfgren AB. Dessutom har Anders Klevsand haft fokus på försäljning och marknad som klubbchef och han tar steget fullt ut och blir formellt marknadschef efter årsmötet i mars.

Mattias Rosenlund var ganska tydlig i en intervju för Sporten för några veckor sedan hur han såg på ett eventuellt uppdrag som klubbchef.

– Att få jobba med fotboll på heltid har varit en dröm sedan jag var liten och jag är verkligen långsiktig i det här beslutet.

Vad är det som lockar?

– Det är en kombination förstås. Även om jag varit ganska operativ som ordförande, framför allt i höst, så kommer jag nu ännu närmare fotbollen. På mitt bord kommer ekonomi, fastigheter och fotboll att finnas. Jag är väl insatt i arbetet, vilka utmaningar vi har framför oss och det är inget som skrämmer mig. Det här ser jag verkligen fram mot.

Rosenlund är redan igång i sin nya tjänst och behöver ingen startsträcka. Det finns massor av arbetsuppgifter på bordet, förstås. En viktigt detalj som föreningen kommer att jobba koncentrerat med fram till årsmötet är en ny vision.

– Vi hade ett kämpigt 2017 och där vill vi inte hamna en gång till. Föreningskonferensen i Ronneby för några veckor sedan blev inledningen på en nystart. Visionsarbetet är viktigt och där blir jag delaktig. Den processen blir vägledande för hur vi vill se ut och vilken förening vi vill vara framåt. Visionen måste vara distinkt och därför är det viktigt att vi jobbar igenom processen ordentligt.

Efter två år som ordförande och ett mer övergripande ansvar kommer Mattias Rosenlund bli mer hands on i vardagen.

– Kulturen som finns i Kalmar FF har skapats av många personer över tid och den måste jag ta in innan det kan bli tal om förändringar. Självklart finns det saker som vi kan skruva på och det får komma gradvis. Målsättningen är naturligtvis att vi ska bli bättre och noggrannare i allt vi gör.

Mattias Rosenlund är inte orolig för successionen på ordförandeposten. Han är övertygad om att det finns potentiella och bra alternativ för rollen. Uppdraget får valberedningen som består av Ulf Gunnarsson, Carl-Johan Nordheim, Johanna Brolin och Lars Mattsson hantera.

Vice ordförande Jonas Persson kommer att leda styrelsearbetet fram till årsmötet.