Sport

Klart: Vi sänder cuperna

Oskarshamn Artikeln publicerades
Sporten sänder både Rödsle damcup och Trettondagscupen.
Foto:Per Hammenvik
Sporten sänder både Rödsle damcup och Trettondagscupen.

Sporten fortsätter sin satsning på att tv-sända lokal idrott.

Nu står det klart att Trettondagscupen och Rödsle damcup kommer att sändas på ot.se.

Barometern Oskarshamn-Tidningen fortsätter sin satsning på att webb-tv-sända lokala evenemang. Nu står det klart att två godbitar i lokalidrotten kommer att sändas i början på januari.

– En viktig del i vår satsning på den lokala journalistiken är att direktsända sport. Vi sände även förra året från Trettondagscupen vilket blev en succé. Inte minst lockade repriserna många visningar. I år växlar vi upp med att även visa Rödsle damcup för alla som inte kan vara på plats i hallen, säger Barometern-OT:s sportchef Lasse Hansson.

Trettondagscupen är en av idrotts-Oskarshamns största och starkaste traditioner. I år avgörs turneringen för 34:e gången och som vanligt är det ett koppel lokala lag som gör upp om bucklan.

– Det är kul att uppmärksamma lag och spelare som annars inte figurerar i våra tv-sändningar. Förra årets maratonsändning blev en succé och vi ser fram emot att på nytt hitta gömda guldkorn i den lokala fotbollsmyllan. Sedan blir det spännande att se om det även i år blir en tvekamp mellan Fågelfors och Högsby, säger Sportens Christian Gustafsson.

Trettondagscupen är lördagen den 6 januari och dagen efter kan vi glädjande nog konstatera att vi sänder en annan stark lokalidrottstradition, nämligen Rödsle damcup där tio lag från länet gör upp om titeln.

– Rödsle BK har något spännande på gång och det ska bli kul att se dem fajtas med lag som IFK Kalmar, Färjestaden och Vimmerby. Det kommer garanterat att bjudas på många sevärda matcher, säger Gustafsson.

Fakta

Så ser du cuperna:

Vi inleder sändningarna från de båda cuperna vid 10.00 båda dagarna och följer sedan dramatiken ända fram till finalerna avgörs. Matcherna sänds på Barometern.se och OT.se. Sändningen är gratis för inloggade prenumeranter. Övriga kan köpa hela turneringarna med betalkort för 79 kronor/dag.

Visa mer...

Fakta

Lagen i Trettondagscupen:

Oskarshamns AIK, IFK Oskarshamn, Mönsterås GIF, IF Ariel, Högsby IK, IF Stjärnan, Fårbo FF, Krokstorps IF, Fågelfors IF, Ruda IF, BB2001, Rödsle BK

Visa mer...

Fakta

Lagen i Rödsle damcup:

Rödsle BK 1, Rödsle BK 2, Högsby IK, Färjestadens Goif, Vimmerby IF 1, Vimmerby IF 2, Rockneby IK, Rödsle BK 2, Västervik, IFK Kalmar B

Visa mer...