Sport

Lagkaptenen efter genrepet: ”Vi är mesiga”

Sport Artikeln publicerades
Craftstadens lagkapten Adam Waktel var inte särskilt nöjd med genrepet trots att det blev seger.
Foto:Daniel Rudeland
Craftstadens lagkapten Adam Waktel var inte särskilt nöjd med genrepet trots att det blev seger.

Craftstaden besegrade visserligen Vöikers. …

Men allt var inte guld och gröna skogar efteråt.

– Jag tycker vi är dåliga och mesiga, säger Adam Waktel.

Craftstaden–Vöikers 9-6 (5-1, 1-0, 3-5)

Det syntes inledningsvis tydligt att det skiljer en division mellan Craftstaden och Vöikers. Craftstaden gick ifrån till 5-1 och ett glödhett powerplay var en stor anledning.

– Det var jättebra förra året och vi har valt att bygga vidare på det och gett samma fem spelare förtroendet. Det syns att de har gott självförtroende, säger Craftstadens tränare Karl Pontén.

Andra perioden vann Craftstaden med 1–0 och ställningen var 6–1 inför tredje perioden. Men efter en gedigen period två där Vöikers aldrig tilläts få något grepp på matchen så rasade det mesta ihop i period 3.

– Det var katastrofalt, det ska bli intressant att analysera den i veckan. Jag tycker vi gör det kontrollerat och bra i andra perioden och vill bibehålla det i tredje. Jag vet inte om spelarna börjar slappna av, men så här får det inte vara, säger Pontén.

Vöikers-målen trillade in en jämn takt och med knappt sju minuter kvar at tredje skiljde det bara ett mål, 7–6. Men Craftstaden skulle reda ut stormen. Patrik Ekman gjorde 8–6 innan matchen punkterades med mål i öppen kasse.

– Jag vet inte riktigt vad jag ska säga, säger lagkaptenen Adam Waktel, som inte var nöjd med uppträdandet i matchen.

– Jag tycker vi är dåliga och mesiga. Vi jobbar inte hem, går inte in i närkamper och tullar på saker vi ska göra. Vi måste jobba mycket hårdare.

Var tredje perioden en väckarklocka inför premiären?

– Sett till alla träningsmatcher tycker jag försäsongen varit bra ändå. Men vi kan inte segla i väg som vi gör när vi ryckt ifrån dem målmässigt, vi måste hela tiden göra ett hårt jobb.

Något som ändå var positivt var powerplay-spelet – var det skönt att få utdelning där?

– Förra året var vi ett av de bästa lagen i Sverige på det och vi har kört vidare på den grunden. Vi har inte tränat det så mycket än, men vi har en stor trygghet i både powerplay och boxplay. I dag testade vi lite nytt i box play så där kan det bli ännu bättre.

Tränare Pontén gav plusbetyg till Andreas Lennartsson, Isac Brånstrand och Patrik Ekman.