Sport

Lindström diskad från veckans tourtävling

Sport Artikeln publicerades
Niklas Lindström fick åka hem från England efter att ha blivit diskvalificerad för ett regelfel.
Foto:Lasse Hansson
Niklas Lindström fick åka hem från England efter att ha blivit diskvalificerad för ett regelfel.

Veckans tävling i England fick ett märkligt slut för Niklas Lindström.

I stället för spel blev Kalmargolfaren diskvalificerad.

Niklas Lindström har haft en tuff period på Challenge Tour i golf. När han hoppades att spelet skulle lossna ordentligt på Bridgestone Challenge i Luton fick han redan efter en runda sätta sig på flyget hem med sin caddie Pierre Hadevik.

Niklas Lindström blev diskvalificerad på fredagsmorgonen för ett regelbrott som skedde på det 18:e hålet på torsdagskvällen.

– Jag plockade upp en boll som vi ansåg vara utanför banan och hålade ut med min provisoriska boll, säger Niklas Lindström.

På fredagen tog han själv initiativet och pratade med tävlingsledningen om händelsen. Då valde de att diskvalificera Kalmargolfaren för att han spelat och hålat ut med fel boll. Bollen hade nämligen aldrig varit utanför banan.

– Det var inte alls tydligt vad som gällde. Men i slutänden är det alltid spelarens ansvar, säger Niklas Lindström, om regelmisstaget.