Sport

Mellanlänets största sportprofiler – plats 11-20

Lista Artikeln publicerades

Ingress här...

Foto: Daniel Svensson

11. Patrik Ekman, innebandy, Craftstaden

Poäng efter poäng, säsong efter säsong. Oavsett nivå. En av Oskarshamnsinnebandyns största genom alla tider.

Foto: Roger Carlsson

12. Robert Nilsson, innebandy, Crafstaden

Var en stor profil som spelare och lagkapten under många år. Men frågan är om han inte gjort än större avtryck som sportchef. Värvar spelare från när och fjärran och håller sakta men säkert på att bygga ett lag med realistiskt sikte på SSL.

Foto: Daniel Svensson

13. Martin Fehérváry, ishockey, IK Oskarshamn

Det finns en anledning att det vimlar av NHL-scouter på IKO:s matcher den här vintern. En slovakisk anledning närmare bestämt. 18-åringen har käkat enormt med speltid, varit en av seriens bästa backar och till och med vikarierat som lagkapten under hösten.

Foto: Per Hammenvik

14. Ted Svensson, fotboll, Oskarshamns AIK

OAIK-ordföranden har visioner och planer. Brinner för klubben som han även varit firad skyttekung i. Nu har han satt kurs på superettan och fasen vet om han inte kommer lyckas.

Foto: Roger Carlsson

15. Fredrik Lindgren, speedway, Dackarna

Kom tillbaka till Dackarna – och gjorde sitt livs säsong. Superstabil i elitserien och på väg mot VM-medalj innan en elak krasch satte stopp. Har lämnat Målilla för svenska mästaren Smederna.

Foto: Daniel Svensson

16. Linn Norberg, basket, OBBK

Norberg hade sannolikt kunnat vara en bra spelare i basketligan om hon velat. Men hon har blivit Oskarshamn troget och är nu ovärderlig för OBBK i jakten på nytt division 1-kontrakt.

Foto: Daniel Svensson

17. Fredrik Söderström, ishockey, IK Oskarshamn

Lämnade IKO efter sex säsonger i våras. Hockeytränaren Fredrik Söderström kanske inte är så himla saknad, men personen Fredrik Söderström är det. Var en levande reklampelare för både IKO och Oskarshamn under sina år i staden.

18. Linda Zetterling, innebandy, Craftstaden

Snipern från Kristdala ligger ständigt i topp av poängligan. Den som måste göra det om Craftstaden ska ta klivet upp i näst högsta serien.

Foto: Daniel Svensson

19. Adam Waktel, innebandy, Craftstaden

Lagkapten, nyckelspelare och ansiktet utåt för Craftstaden. Driver dessutom en podcast om innebandyallsvenskan tillsammans med huvudtränaren Karl Pontén.

20. Ibrahim Fofanah, fotboll, Högsby

”Ike” sköt snudd på ensam Högsby kvar i division 3. Räddade laget till kval i sista omgången mot topplaget Myresjö/Vetlanda FK. Vann skytteligan i division 3 nordöstra med 19 mål. Frågan är om han spelar division 1-fotboll i Oskarshamns AIK nästa säsong?