Sport

Mellanlänets största sportprofiler– plats 41-50

Lista Artikeln publicerades

Här är årets hetaste lista med sportprofilerna som gjort störst avtryck på alla plan. Nu presenterar vi platserna 50-41

 

41. Joel Kling, speedway, Dackarna

Virserumssonen vände hem till Dackarna, höjde sitt snitt rejält och körde in 39 elitseriepoäng. Hans stora dag var individuella SM-finalen i Avesta där han tog sig till race off och slutade på femte plats bland alla stora kanoner.

Foto: Daniel Svensson

42. Karl Pontén, innebandy, Craftstaden

En av Sveriges yngsta tränare på hög nivå. 23-åringen tog över Craftstadens herrar i våras och har svarat för en fin höst där laget har häng på en SSL-kvalplats.

Foto: Daniel Svensson

43. Mikael Thorn, innebandy, Craftstaden

Efter en mansålder i klubben har Thorn nu fått ordentlig fason på damlaget. Craftstaden pressade Linköping in på målsnöret i kvalet till näst högsta serien.

Foto: Roger Carlsson

44. Per Kenttä, ishockey, IK Oskarshamn

En av landets mest omtalade sportchefer tog i vintras över IKO. Och snacka om att han levererat. Kenttä har plockat ihop lag spelare och tränare och byggt ett lag som huserat i allsvenskans topp hela hösten.

Foto: Roger Carlsson

45. Hanna Kvarnmyr, basket/fotboll, OBBK/Rödsle

Förr i tiden var det vanligt att idrottare dubblerade med en sport på vintern och en på sommaren. Numera existerar det knappt. Hanna Kvarnmyr är ett undantag. Hon är nyckelspelare både i OBBK:s basketettanlag och stans bästa fotbollslag.

Foto: Daniel Svensson

46. Mikael Persson, fotboll, Oskarshamns AIK

Händelserikt år för Persson. I höstas fick han sparken från division 3-laget Högsby. En tid senare presenterades han som sportchef för mellanlänets flaggskeppslag, Oskarshamns AIK, där han nu håller på att bygga ett lag som siktar mot superettan.

Foto: Daniel Svensson

47. Göran Svenson, orientering/ishockey, SOK Viljan/IK Oskarshamn

Göran Svenson är inte bara pappa till IKO:s klubbchef. Han är också själv en spindel i nätet för idrotten. Göran är general för SOK Viljans långt gångna satsning mot att få arrangera Femdagars. Dessutom syns han som mediaansvarig i IKO.

48. Emil Dolk, fotboll, Oskarshamns AIK

En av få spelande klubbchefer, all idrott inkluderad. Styr OAIK från skrivbordet, men har också tagit en snudd på ordinarie plats på planen.

49. Tom Linder, ishockey, IK Oskarshamn

Den sympatiske jätten från Mönsterås vände hem inför förra säsongen och hade det ganska tufft. Gaskat upp sig rejält under hösten och varit en viktig kugge i ett starkt IKO.

Foto: Daniel Svensson

50. Antonia Jonsson, innebandy, Craftstaden

Sköt Craftstaden till kval och är en ständig nyckelspelare med sin energiska spelstil och sitt kaxiga sätt.

Foto: Roger Carlsson