Sport

Norska landslaget utreder Northug

Skidor Artikeln publicerades

Skidstjärnan Petter Northugs hån av de norska landslagsledarna på Instagram får konsekvenser.

Norska skidförbundet utreder händelsen som ett personalärende, men Northugs manager säger att det bara handlar om humor.

Dessutom faktureras skidstjärnan för bilderna han använde i hånet.

"Det här är ett personalärende som vi hanterar internt och direkt med Petter Northug", skriver norska skidförbundets pressansvariga Gro Eide i ett sms till norska TV2.

Efter att ha petats till den kommande världscuppremiären i finländska Ruka, eftersom han missade Norgepremiären i Beitostølen, publicerade Northug ett ironiskt inlägg på Instagram. I inlägget "debatterar" landslagschefen Vidar Løfshus och landslagstränaren Tor Arne Hetland om de ska ha med Northug i truppen.

"Absolut inte. Vi måste prioritera medaljhopp under en OS-säsong. In med (Pål) Golberg, (Simen Hegstad) Krüger, (Hans Christer) Holund, (Didirik) Tønseth, (Sondre Turvoll) Fossli och (Erik) Brandsdal. Det är ju mästerskapsåkare med X-faktor", sade en av ledarna i den fiktiva dialogen.

Inte nog med det. Bilderna var inte Northugs egna utan tagna av NTB Scanpix. Eftersom stjärnan inte hade frågat om lov att få använda de tre bilderna kommer han nu att få en räkning på sammanlagt 3 870 norska kronor, skriver NTB.

Vad gäller själva hånet så tar Petter Northugs manager Are Sørim Langås inlägget med en klackspark.

– Petter har självklart inga negativa tankar om sina lagkamrater. Petter använder sig av mycket humor och självironi och jag tror att de andra åkarna i laget tar det här med ett leende. De har själva visat att de har högt i tak på sina egna konton på sociala medier, säger han till norska nyhetsbyrån NTB.