Sport

”Nu är det poängen som räknas”

Sport Artikeln publicerades
Foto:Daniel Svensson

Spelmässigt anser sig IK Oskarshamn vara på rätt väg.

Nu gäller det att omvandla det i segrar också.

– Det får se ut hur det vill bara vi vinner.

Hockeyallsvenskan går in i sitt slutskede. Nio omgångar återstår och IK Oskarshamn slåss om en playoff-plats. Då Brynäslånet Felix Sandström ryktas till HV71 har IKO valt att plocka in målvakten Christoffer Rifalk från Kiruna. Rifalk som också var inlånad till IKO tidigt på säsongen. Dessutom är Linköping HC:s Fredrik Karlström registrerad för IKO och kan dyka upp som lån under sluttampen av säsongen. På lördagseftermiddagen jagar IKO trendbrott hemma i Be-Ge Hockey Center när Almtuna gästar.

– Framför allt har vi revanschlusta. Senast vi mötte dem var vi i vår jättesvacka och förlorade med 7-1. Vi får se upp med deras spelvändningar, där är de bra, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson.

IK är nu under playoff-strecket och ett trendbrott måste till om laget ska slåss om topp åtta-platserna.

– Nu är det poängen som räknas, det är nästan tvärtom mot vad man brukar säga tidigare under säsongen, men det får se ut hur det vill bara vi vinner.

Matchguide

IKO-Almtuna

Var: Be-Ge Hockey Center, Oskarshamn

När: Lördag, 15.15

Senaste nytt: Martin Fehervary och Filiph Engsund är tveksamma till spel. Båda testas matchdagen. Kan inte de delta så kommer IKO plocka upp några juniorer till matchen.

Visa mer...