Sport

Klubbchefen: ”Nu kan vi skriva historia”

Oskarshamn Artikeln publicerades

IK Oskarshamns klubbchef Martin Åkerberg var av så klart mycket glad efter att laget vunnit slutspelsserien.

– Ja nu har jag lugnat ned mig. Det var väl ett tag där då man var mer död en levande. Det är mycket känslor, säger Martin Åkerberg.

En fråga många ställer sig nu efter lagets avancemang är vad det betyder för IKO rent ekonomiskt.

– Det puttar upp oss ytterligare ett hack. Vi har avtal med våra sponsorer för varje steg vi avancerar så detta lyfter oss en nivå till. Sen får vi ju en fullsatt hemmamatch till med allt vad det innebär, säger Martin Åkerberg.

Vad betyder detta för nästa säsong.

– Det betyder att ur ett föreningsperspektiv har vi jättebra läge att göra något bra till nästa säsong.

Martin Åkerberg som började sin resa inom föreningen genom att stå i klacken under många år har varit med och upplevt alla de framgångar IKO haft under 2000-talet och han rankar detta högt.

– När vi var i kvalserien både 2001 och 2005 så var vi ju framme vid det sista steget innan SHL så det får jag hålla högre.

– Men det är ju en helt annan serie i dag jämfört med när vi spelade kvalserien. Vägen fram är snårigare nu, säger Martin Åkerberg.…

Han är dock beredd att ändra på den rangordningen om IKO skulle slå ut Leksand och därmed få möta Mora i bäst av sju matcher för att gå till SHL.

– Ja, då är nog detta det största. Nu kan vi skriva historia och med det spel som laget visat upp nu så tror jag absolut att vi kan vinna några matcher till, säger Martin Åkerberg.

– Vi är ett av tre lag från allsvenskan som inte tagit semester nu utan fortfarande ska spela hockey. Det är en fjäder i hatten.

Som sagt, nu väntar alltså Leksand i bäst av tre matcher med början på tisdag uppe i dalarna. Martin Åkerberg ser en stor fördel med att slå lite ur underläge i den matchserien.

– Vår säsong kommer att ha varit lyckad oavsett hur det går i matcherna mot Leksand. Detsamma gäller inte för dem utan då skulle man prata om ett misslyckande.

– Vi har haft en jättebra höst och sedan lyckat ta oss tillbaka efter den dippen vi hade. Det visar att vi har ett starkt och skickligt lag, avslutar Martin Åkerberg.