Sport

Ny ridsportklubb startas på Öland

Öland Artikeln publicerades

Ölands Sportryttare. Där har ni regionens senaste föreningstillskott. Ridsportklubben startade upp tidigare i november.

– Det verkar bli stor uppslutning, säger ordföranden Kristine Kraaijenbrink.

Kristine Kraaijenbrink var tillsammans med bland annat den meriterade tränaren Mats Torstensson initiativtagare till att starta upp den nya klubben. Första veckan i november drog verksamheten i gång. Ölands Sportryttare kommer inte att ha någon egen anläggning och inte heller tävla i lag utan fokuserar helt på det individuella.

– Annars handlar mycket om lag, där en del får plats och andra inte. Här kan man fokusera på att träna och tävla individuellt. Det är även mycket jobb med att driva en anläggning. Många hos oss rider stora tävlingar och har inte den ideella tiden som krävs i en annan förening, säger Kristine Kraaijenbrink.

– Vi vill känna samhörighet utan att ha en egen anläggning.

Vad säger andra klubbar?

– Så här långt har det varit väldigt positivt. Det har inte varit några diskussioner. Vi ska inte konkurrera med dem.

Vill man som medlem i Ölands Sportryttare ändå tävla i lag går det bra genom att man då blir utlånad.

– Vi är precis i gång men flera har flaggat för att de ska komma över till oss. Vi vänder oss inte bara till hoppryttare utan till alla, säger Kraaijenbrink.

– Det är väldigt viktigt för oss att vara en Ölandsklubb men vi ska inte värva in folk. Vi kommer inte att ha några egna tävlingar men för att vi ska kunna lösa licens måste vi vara medarrangörer till tävlingar så vi kommer att hjälpa andra. Vi kommer att prata med klubbar i regionen om de vill ha vår hjälp som medarrangörer.