Sport

Nya OBBK är redo för fortsättningsserien

Sport Artikeln publicerades
Efter en tung höst är Oskarshamns BBK redo att fajtas för nytt division 1-kontrakt i fortsättningsserien som inleds hemma mot RIG Mark på lördagen.
Foto: Daniel Svensson
Efter en tung höst är Oskarshamns BBK redo att fajtas för nytt division 1-kontrakt i fortsättningsserien som inleds hemma mot RIG Mark på lördagen.

En resultatmässigt tung höst är lagd till handlingarna.

Nu laddar OBBK om för att säkra nytt kontrakt.

– Vi är ett bättre lag nu.

Oskarshamns BBK är nykomlingar i basketettan. Att det skulle bli tufft visste de om, men bara en seger på höstsäsongens xx matcher är ett tungt facit. I dag, lördag, börjar fortsättningsserien och jakten på nytt kontrakt.

– Vi har tränat på bra och kört dubbla pass flera dagar. Vi är väl förberedda och hoppas att den hårda träningen ska ge resultat, säger coachen Mattias Svensson.

Svensson har hela tiden sagt att tiden talar för OBBK nu är det dags att visa att de är redo för att spela kvar i ettan.

– Jag tycker vi avslutade bra i de tre matcherna innan jul. Vi har blivit bättre på många saker och framför allt har vi vant oss vid nivån. Vi har ett bättre tålamod i vårt spel nu. Vi håller i bollen bättre och tar inte första bästa avslut.

Lagen tar med sig poängen från hösten och OBBK går in som tabelljumbo. De två sista platserna ska undvikas om det inte ska bli kvalspel till våren.

– Nytt kontrakt är vår tydliga målsättning. Lag som Västerås, Södertälje och Norrköping är lag vi ska försöka ha bakom oss. Det kanske är kaxigt att säga, men Huddinge, som vi förlorade med 60 poäng mot senast, är ett lag vi ska kunna vinna mot också.

I 2018-premiären väntar serieledande RIG Mark.

– Ett lag med väldigt mycket talang och bra storlek, de har tre spelare som är 1,90. De vann med för stora siffror när vi möttes senast.

Anh Le är skadad, men i övrigt är alla spelare tillgängliga i helgen.

Fakta

Så spelar OBBK:

Förstafemman: Janeli Lilleallik, Rialda Agincic, Nora Gorani, Linn Norberg, Amanda Sjögren.

Avbytare: Johanna Nilsson, Lisa Karlsson, Ellen Strömberg, Janina Tuzlo, Nellie Erlingsson.

Visa mer...