Sport

Nybroprofilen har bestämt sig – slutar med hockeyn

Nybro Artikeln publicerades

En av regionens största hockeyprofiler väljer att lägga skridskorna på hyllan.

Efter 375 matcher med Nybro Vikings tackar Marcus Mellström för sig.

– Det är otroligt många fina minnen.

29-åringen har representerat sin moderklubb Nybro i tio säsonger och har även under dessa burit ett C på bröstet i de flesta matcherna. Men efter 64 mål, 85 assist och framför allt en roll som en alltid hårt arbetande forward men också back är det nu slut.

– Anledningen är att jag efter sommaren kommer gå in på mitt sista år på min utbildning till lärare. Det kommer tyvärr vara omöjligt att kombinera både studierna och hockeyn under det kommande året. Jag känner därför att jag behöver tänka på min civila karriär och fullfölja min utbildning, säger Marcus Mellström till föreningens hemsida.

En stund senare utvecklar Mellström sina tankar för Sporten. Det har varit tunga dagar sedan uttåget i måndagens derbyt mot Kalmar HC.

– Det var jättetungt och det är det väl fortfarande. Jag försöker för egen del se det i ett lite större perspektiv och inte fastna i den matchen, säger Mellström.

Vad har varit höjdpunkterna under karriären?

– Mitt första år när jag kom som 19-åring och fick vara med hela vägen in i en positiv kvalserie mot Hockeyallsvenskan. Vi var bara någon match från att gå upp. Det var en häftig resa. En annan i sig är väl under den ekonomiska krisen, när spelarna lämnade och vi visste knappt om vi skulle ha ett lag. Vi lyckades ta oss till playoff bakvägen den säsongen. Det är otroligt många fina minnen från olika matcher.

Dörren till en fortsättning inom Nybro Vikings organisation har han inte helt stängt.

– Sista året på utbildningen innebär att jag måste vara på praktiker i över två månader, det är heltidsjobb med obligatorisk närvaro och det gör det omöjligt att kombinera med hockeyn. Men jag har fått frågan om att kunna hjälpa till i föreningen på något sätt. Vi får se, nu börjar ett nytt kapital, säger Marcus Mellström.