Sport

Nybrosupporter sparkad i huvudet - förd till sjukhus

Kristianstad Artikeln publicerades
Foto:Tommy Svensson

Vikings kvitterade efter att ha spelat nästan hela måstematchen i underläge. Då tog sig några KIK-supportrar till Nybroklacken och slagsmål utbröt.

Efter en match med bra publiktryck och god stämning i hallen utbröt bråk på läktaren. I periodpausen mellan tredje och fjärde perioden tog Kristianstadssupportrar sig fram till Nybroklacken längs sargen och tumult uppstod. En person i Nybroklacken blev sparkad i huvudet av en anstormande KIK-supporter.

– Säkerhetsarrangemanget är under all kritik här, de lät dem springa in i vår klack och börja slåss, säger en av Nybrosupportrarna Sporten varit i kontakt med.

Magnus Valtersson, polisens insatschef:

– I pausen blir det rörelse när all publik ska gå på toaletten, ut och röka och allt vad de håller på med. Vi följer av naturliga skäl publiken då och kan inte vara en mot en. Vi har det antal som vi anser vara lämpligt sett till den förhandsinformation vi har och enligt samtal med klubbarna innan matchen.

Tycker du att det antalet var korrekt, i Nybro anses ett möte med Kristianstad som en högriskmatch?

– Absolut, med facit i hand kan man alltid tycka att det skulle vara fler. Men som jag sa tidigare så kan vi inte vara en mot en, vi är dimensionerade utifrån det arbete som krävs och jag tycker det var rätt, säger Valtersson.

Hur var stämningen efter incidenten?

– Av förklarliga skäl var det upprörd stämning bland Nybrosupportrarna när de såg att deras polare låg där och behövde vård. Men de skötte sig exceptionellt bra mot den personal som var där och försökte hjälpa honom.

Var det upprörd stämning i arenan redan innan incidenten skedde?

– Inte mer än vad man kan förvänta sig i en sådan här viktig match mellan två klackar som håller på sina lag, säger Magnus Valtersson.

Nybrosupportern fick medicinsk hjälp och personalen satte på honom en nackkrage innan han, med ambulans, transporterades till sjukhus.

– Det är personer som är omhändertagna för ordningsstörelsen som uppstår där. En person är skadad och avförd till sjukhus, säger Magnus Valtersson, polisens insatschef.