Sport

OBBK vek ned sig mot RIG Mark

Oskarshamn Artikeln publicerades
Mattias Svensson, tränare i Oskarshamns BBK, var besviken över sitt lags insats mot RIG Mark.
Foto: Johnny Larsson
Mattias Svensson, tränare i Oskarshamns BBK, var besviken över sitt lags insats mot RIG Mark.

OBBK skulle visa att de växt in i division 1-kostymen.

I stället vek de ned sig mot RIG Mark.

– Jag hade högre förväntningar, säger Mattias Svensson.

Det var visserligen tuffast tänkbara fortsättningsserien-motstånd för Oskarshamns BBK på lördagen. RIG Mark slutade femma i höstserien och var nära att ta sig till superettan. Men även om motståndet var bra så visade inte hemmalaget upp sig från sin bästa sida.

– Jag är besviken faktiskt. Jag hade högre förväntningar än så här. Jag tycker vi viker ned oss och vågade inte göra det vi behövde. Vi ville gärna spela någon annan spelare som skulle göra det än att kanske ta avslut själv, säger OBBK-tränaren Mattias Svensson som framför allt var missnöjd med inledningen av matchen.Gästerna ryckte till 10-2 innan OBBK vaknade till liv åt ikapp en del av försprånget innan Mark på nytt ryckte ifrån och ledde med 22-13 efter första perioden. Ett tag i andra perioden var underläget bara tre poäng, 24-27, men då kom ett nytt ryck från gästerna och efter det kunde hemmalaget aldrig göra riktig nerv igen.

– Vi har för mycket turn overs. När vi anfaller attackerar vi för att passa i stället för att gå för att göra poäng, på så sätt blir det lätt att försvara sig mot oss. Kan man inte ta sig in och göra pong kan man passa, men inte bara leta passning direkt. Vi hade behövs vara lite mer beslutsamma och tuffare, säger Svensson.

RIG Mark jublar efter segern.
Foto: Johnny Larsson
RIG Mark jublar efter segern.

Till slut blev segermarginalen 24 poäng inför 82 åskådare i Sporthallen. Mötet mot Mark var inte av måstekaraktär, men nu väntar Västerås nästa helg och sedan om drygt en vecka Norrköping.

– Det är två matcher vi behöver vinna annars rycker övriga lag ifrån oss.

Vad kommer du att trycka på i veckan inför de viktiga matcherna?

– Ja, det blir mycket anfallsspelet. Försvaret var okej och orken var bra, det var snarare Mark som blev trötta. Men vi behöver göra mer än 44 poäng framåt.

Något som gladde trots förlusten var att bänkspelare gjorde bra insatser.

– Vi hade mer produktion från avbytarbänken än vi haft innan och för första gången den här gången blev en spelare som inledde på bänken matchens lirare, säger Mattias Svensson och syftar på Johanna Nilsson som gjorde åtta poäng.

Plus gick även till Ellen Strömberg och Nora Gorani för hennes defensiva spel.

Johanna Nilsson fick pris som bästa hemmaspelare.
Foto: Johnny Larsson
Johanna Nilsson fick pris som bästa hemmaspelare.

Oskarshamns BBK-RIG Mark 44-68 (13-22, 11-14, 9,13, 11-19)