Sport

Oklar framtid för Morin: ”En komplicerad skada”

Oskarshamn Artikeln publicerades
IK Oskarshamns-backen Linus Morins hockeyframtid är oklar. Han väntas få besked kring sin skada närmaste dagarna.
Foto: Roger Carlsson
IK Oskarshamns-backen Linus Morins hockeyframtid är oklar. Han väntas få besked kring sin skada närmaste dagarna.

Linus Morin och Björn Karlsson har varit skadade en längre tid. Karlsson är förhoppningsvis tillbaka snart medan framtiden är oklar för Morin.

IK Oskarshamn har redan i grunden en tunn trupp och när lånespelare kallats hem och skador och sjukdomar härjat samtidigt som Robin Söderqvist varit avstängd har IKO tvingats nödlåna spelare.

– Vi vill ha in permanenta lösningar, min förhoppning är både en back och en forward. Samtidigt, som jag sagt tidigare, ska det vara någon som kan tillföra något till oss och marknaden är fortsatt tunn, säger IKO:s sportchef Per Kenttä.

Och läget kan bli akut inom ett par veckor. Martin Fehérváry ska på junior-VM med Slovakien och då HV 71 har Erik Brännström med i svenska truppen lär de kalla hem i alla fall någon av Jacob Cederholm och Tom Hedberg. IKO:s förhoppning är att Björn Karlsson kan vara tillbaka i spel tills dess.

– Vi hoppas att han ska vara tillbaka i träning kommande vecka och att han är spelklar när Martin Fehérváry försvinner, säger Kenttä.

Läget är betydligt mer osäkert när det kommer till Linus Morin. Kenttä har väntat besked ett tag, men hoppas att han får det nu i dagarna.

– Det är en konstig skada, det är komplicerat utan att gå in på detaljer. Han kan vara tillbaka redan nästa vecka eller så blir han borta en längre tid.

Kan det vara så att säsongen är över?

– I värsta fall så kanske, men vi får avvakta och får förhoppningsvis snart besked.

Olle Lycksell blev matchhjälte mot Södertälje på tisdagen och spelar även mot Leksand på fredag. Frågan är om han kan bli aktuell för en längre utlåning.

– Lycksell är en egen produkt och vi är jättetacksamma att vi får låna honom från Linköping. Vi har inte diskuterat mer med Linköping, men det är klart att vi gärna ser att egna produkter som är tillräckligt bra spelar hos oss.