Sport

Östlind lämnar - på väg till Öster

Sport Artikeln publicerades
Robin Östlind lämnar Oskarshamns AIK. Enligt vad Sporten erfar är han på väg till seriekonkurrenten Öster.
Foto:Roger Carlsson
Robin Östlind lämnar Oskarshamns AIK. Enligt vad Sporten erfar är han på väg till seriekonkurrenten Öster.

Robin Östlind lämnar Oskarshamns AIK.

Och vad Sporten erfar är han på väg till seriekonkurrenten Öster.

Robin Östlind var en nyckelspelare i Oskarshamns AIK den gångna säsongen. Men det blir inte någon fortsättning. Östlind, som provtränade med Superettanlaget Ängelholm nyligen, har bestämt sig för att gå vidare i karriären.

– Alltså, det är klart det var ett svårt beslut att ta, jag har trivts väldigt bra i Oskarshamn. Men efter att ha funderat fram och tillbaka blev det här mitt beslut, säger Östlind.

Daniel Thelaus, sport- och klubbchef i OAIK, jobbar nu för att hitta en ersättare.

    – Robin är en spelare som var inblandad i många av våra mål den gångna säsongen. Han har spetsegenskaper som gör att han sticker ut i division 1. Men vi har gott hopp om att kunna hitta bra ersättare och har lite trådar ute. Det är svårt att få en spelare med exakt samma egenskaper, men vi behöver någon som kan bidra med poäng, säger Thelaus.

    Enligt vad Sporten erfar kommer Robin Östlind dock att dyka upp på Arena Oskarshamns plastgräs även kommande säsong. Han ska vara på väg till seriekonkurrenten Öster.

    – Jag har inga kommentarer, vilken som blir min nästa klubb är fortfarande ovisst, säger Östlind.

    OAIK-tränaren Henrik Larsson säger så här om tappet av Östlind.

    – Det är en spelare vi velat behålla, men det är hans val att lämna. Man kan väl säga att han var vår bästa poängspelare. Samtidigt har han begränsat oss, vi har balanserat laget efter honom. Vi får se det positivt och att det öppnar nya möjligheter för oss.