Sport

Pavic lämnar Oskarshamn för Öster

Sport Artikeln publicerades
Foto:Lena Gunnarsson

I går blev Daniel Ahonen klar för Öster.

I dag presenterade Växjöklubben nästa före detta KFF-spelare.

Mattias Pavic har skrivit på för 2017.

– Öster är en storklubb i division 1-sammanhang. Öster hör hemma högre upp och tanken är att lagets ska ta steget till superettan, säger Mattias Pavic.

23-åringen vill gärna hoppa med på resan nästa år.

– Spel i superettan lockar och jag tror att Öster fixar att gå upp. Om så blir fallet tar jag ett steg upp från Oskarshamns AIK. För oss är spel i ettan nästan för hög nivå, funderar Mattias.

  Mattias Pavics moderklubb är Emmaboda IS. Som många andra på orten flyttade han som 15-åring till Kalmar FF och fotbollsgymnasiet där.

  – Jag hade lärlingskontrakt i Kalmar FF och jag satt på bänken vid några tillfällen i allsvenskan. För två år sedan gick jag vidare till Oskarshamns AIK.

  I den vita tröjan spelade Mattias hela vårmötet med Öster på Myresjöhus Arena. En match som Öster vann klart.

  – Jag tycker att Öster spelar rolig fotboll. När vi mötte Öster gjorde Jonathan Drott två fantastiska mål och Öster fick matchen precis dit de ville, minns Mattias.

  Hur ser Oskarshamns AIK på att du lämnar efter säsongen?

  – Bra fråga. Jag är kontraktslös efter säsongen och får då göra vad jag vill. Jag tror att Oskarshamn gärna sett mig kvar även 2017, men samtidigt tror jag att ledningen köper att jag vill ta nästa steg i karriären, svarar Mattias Pavic.

  När hörde du första gången från Östers intresse?

  – Redan i vintras fick jag höra att Öster var intresserat av att värva mig. Jag antar att Öster sett att det gått bra i år, men det är först senaste veckan som det här blev riktigt aktuellt.

  Känner du några av dina blivande lagkamrater?

  – Jag spelade med Robin Östlind i Oskarshamns AIK ifjol och vi har tidigare spelat två år i Kalmar FF. Sedan känner jag Daniel Ahonen som kommer från Boda, granne till Emmaboda. Genom min lagkamrat Andreas Birgersson (tidigare i Öster) har jag träffat Kalle Lindblad, men jag har också snackat med Robin Strömberg, Jonathan Drott och några andra.

  Hur ser du på Oskarshamns säsong i halvtid?

  – Vi är verkligen inte nöjda, speciellt inte med de sex-sju senaste omgångarna. Vi började helt okej, kryssade bland annat mot Landskrona, och låg trea ett tag. Sedan fick vi problem med skador på viktiga spelare och Oskarshamns AIK har inte direkt världens bredaste trupp. Vi har inte fått ihop spelet heller.

  När flyttar du till Växjö?

  – Jag bor i Kalmar. Vi är säkert tio man som i två personbilar pendlar till matcher och träningar i Oskarshamn. Vid årsskiftet flyttar jag till Växjö. Då får jag fem minuter till träningen istället för 55 minuter utmed E 22:an.