Sport

Raset fortsätter för IKO: "Självförtroendet inte på topp"

Oskarshamn Artikeln publicerades
Emil Forslund sätter 3-2 för Tingsryd i den andra perioden. Därmed hade Tingsryd vänt matchen till sin fördel. IKO åkte på sin sjätte raka förlust.
Foto:Mikael Algotsson
Emil Forslund sätter 3-2 för Tingsryd i den andra perioden. Därmed hade Tingsryd vänt matchen till sin fördel. IKO åkte på sin sjätte raka förlust.

Ledning med 2-1 efter en period.

Trots detta blev det sjätte raka förlusten för IKO.

Tingsryd grundade segern via 3-0 i andra perioden.

IK Oskarshamn-Tingsryd 3-5 (2–1, 0–3, 1–1)

Trots IKO:s miserabla form så fick laget ut och svarade för en bra första period. Man fick bra snurr på offensiven och även matchens första mål. Manuel Ågren snurrade runt och spelade fram Ludvig Elvenes till 1-0.

Tingsryd kvitterade visserligen till 1-1 genom Emil Forslund men IKO svarade snabbt. Joakim Hagelin och Jacob Cederholm svarade för två snabba passningar och sedan sköt Joakim Hagelin in 2-1.

– Vi börjar bra, så som jag tycker vi gjort i de tre senaste matcherna. Denna gång får vi också med oss ett resultat ur perioden, säger IKO:s assisterande tränare Jens Gustafsson.

Så långt var allt bra för IKO men i den andra perioden skulle alla positiva känslor försvinna. Tingsryd vände spelet snabbt två gånger om och vips så hade man även vänt matchen till ledning med 3-2. I slutminuten av andra perioden skulle läget bli än värre för IKO när Kim Tallberg på något sätt lyckades få in pucken bakom Wictor Ragnewall.

– Jag tror vi släpper till fem stycken två mot ettor i andra perioden. Vi har ett undermåligt passningsspel som i första hand ställer till det för oss. Sen är det människor av kött och blod som spelar och självförtroendet är inte på topp i det här läget, säger Jens Gustafsson.

En oerhört brant uppförsbacke för ett IKO som inte har något självförtroende för tillfället inför tredje perioden. Man försökte dock och satte ganska bra fart under sista perioden men i offensiv zon kom man oftast ingen vart.

– Vi gör ett ärligt försök men Tingsryd är ett defensiv lag och gillar att spela så här. det är stor skillnad på dem i första perioden när de måste gå framåt jämfört med när de fått ledningen, säger Jens Gustafsson.

Det var först när man tagit ut Wictor Ragnewall som man lyckades reducera genom Karl Johansson. Då stod klockan på 17.36 och tid fanns att hitta en kvittering. Men i stället blev det Tingsryd som satte 3-5 i tom bur. IKO:s sjätte raka förlust och raset i tabellen fortsätter därmed.

– Det är inte första tunga formsvackan, varken för mig eller spelarna. Ingen annan kommer att vända det här åt oss. Det är vi spelare och ledare som ska göra det, avslutar Jens Gustafsson.

FAKTA

Stjärnligan

3: Manuel Ågren

2: Joakim Hagelin

1: Kalle Miketinac

Totalställning: 14: Niklas Johansson, Wictor Ragnewall 13: Karl Johansson 12: Victor Löfstedt, Lucas Elvenes 11: Joakim Hagelin, Martin Fehérváry 10: Manuel Ågren, Marcus Björk, Ludvig Engsund 9: Kevin Marshall, Arsi Piispanen 8: Ludvig Elvenes 7: Jonas Engström 6: Filiph Engsund, Gustav Olhaver 5: Tom Linder, Marcus Sylvegård 4: Kalle Miketinac, Oscar Josefsson, Robin Söderqvist, Tom Hedberg 3: Olle Lycksell 1: David Berg, Linus Morin.

Visa mer...