Sport

Rekordrik Ironman

Ironman Artikeln publicerades
Vinnaren på damsidan Corinne Abraham firar vinsten och blir applåderas av kommunalrådet Johan Persson.
Foto: Cecilia Oscarsson
Vinnaren på damsidan Corinne Abraham firar vinsten och blir applåderas av kommunalrådet Johan Persson.

Brittiska Corinne Abraham slog banrekord i Kalmar. Martin Olsson från Kalmar RC vann på herrsidan. Mest applåder fick nog dock tvåan bland kvinnorna Åsa Lundkvist.

En Corinne Abraham i fantastisk form visade sin rutin och klass när hon bidrog till ett fält som slog rekord till höger och vänster.

Först upp ur vattnet efter den nästan fyra kilometer långa simningen var Annie Thorén och den förste mannen var Alexander Berggren. Han kom upp på land efter 45:34 minuter vilket är ett nytt simrekord på Ironman Kalmar. Det var Clemente Alonso-McKernan som hade det tidigare rekordet vilket han satte i fjol när han simmade sträckan på 47:29 minuter.

Kimberley Morrison, från England, tog täten på den 18 kilometer långa cyklingen. På vägen tillbaka till Kalmar passerades hon av sin landsfrände, den urstarka Corinne Abraham som redan där satte ett nytt banrekord för cykling med tiden 4.34,32.

– Det var en snabb bana och cyklingen är platt. Jag tryckte på ordentligt på cyklingen och fick energi för varje konkurrent jag kom ifatt, säger Corinne Abraham till ostrasmaland.se

Rekorden slutade inte där. Corinne Abraham utökade stadigt sin ledning och när hon gick i mål på Stortorget på tiden 8.45,06 tog brittiskan även besittning av banrekordet i Kalmar. Efteråt tackade hon publiken.

– Det är en vacker bana och man känner sig väldig välkommen. Stödet är helt otroligt. Det känns fantastiskt att köra här. Det är väldigt känslosamt. Jag har aldrig sett så många stötta kring ett lopp. Jag ska säga till alla att köra detta lopp, säger hon till ostrasmaland.se

Inte långt efter Corinne Abraham kom Åsa Lundström. Till ett öronbedövande jubel sprang hon med ett stort leende och gjorde ett hjärta med sina händer. Glädjen gick inte att ta miste på och publiken gav gensvar när Åsa Lundström efter målgången fick ny energi och sprang ett extra varv längs målgången för att tacka publiken en gång till.

Åsa Lundström var känslosam efter andraplatsen.
Foto: Cecilia Oscarsson
Åsa Lundström var känslosam efter andraplatsen.

Åsa Lundström kom inte bara på andra plats – hon kvalade in till Ironman Hawaii och klarade drömgränsen nio timmar med tiden 8.54,35.

– Det är en jättebonus att komma under nio timmar, det är en bonus att kvala in till Hawaii och andraplatsen känns som en vinst, säger hon till ostrasmaland.se.

På herrsidan kom Martin Olsson från Kalmar RC i mål först. Något överraskande med tanke på att han förra året vurpade och bröt som proffs.

Vinnaren på herrsidan Martin Olsson tar emot publikens jubel.
Foto: Cecilia Oscarsson
Vinnaren på herrsidan Martin Olsson tar emot publikens jubel.

– Jag är sjukt glad. Det här är helt otroligt, säger Martin Olsson.

Han kom in på den personbästa tiden 8.44,29 vilket gör den till vardags Oskarshamnsbaserade brandmannen till Kalmar RC:s näst snabbaste triatlet i Ironman.

Med vinsten får Martin Olsson möjlighet att delta i Ironman Hawaii, men tänker inte delta och berättar för ostrasmaland.se att han istället tänker satsa på VM på halv Ironman i Frankrike.