Sport

Reserven blir nummer ett

Kalmar Artikeln publicerades
I seriespelet satsar Nybro IF på Vedran Bajramovic mellan stolparna men i Svenska cupen-matchen mot Kalmar FF får Alexander Kungsman chansen.
Foto:Mats Holmertz
I seriespelet satsar Nybro IF på Vedran Bajramovic mellan stolparna men i Svenska cupen-matchen mot Kalmar FF får Alexander Kungsman chansen.

Han har inte stått en sekund i division 2 i år.

Men mot allsvenska Kalmar FF får målvakten chansen.

– Vi känner att vi kan vinna, säger Alexander Kungsman.

Alexander Kungsman inledde förra säsongen som förstemålvakt, stod de inledande matcherna i serien men slet sedan olyckligt av en sena i foten. I det läget tog Vedran Bajramovic över och när han imponerat har Kungsman fått stå åt sidan. Men när Nybro IF spelar sin största match på flera decennier får Kungsman chansen.

Tränaren Tommy Berg säger att de har två bra målvakter och att Bajramovic står i serien och Kungsman ställer sig mellan stolparna när det vankas cup. Det betyder att 21-åringen i år spelat i Smålandscupen mot Oskarshamns AIK (0–3) och Svenska cupen i bortamötet med Kalmar AIK (2–0).

– Nej, jag har knappt spelat någonting men jag har tränat på bra och känner mig jättepigg. Jag kommer väldigt bra överens med Vedran, vi är jämbördiga och hjälper varandra att utvecklas. Vem som helst av oss kan gå ut och spela, säger Alexander Kungsman.

Målvakten, med Trekantens IF som moderklubb, spelade under några år i Kalmar FF:s pojkallsvenska lag och har bland annat kontakt med KFF-mittfältaren Herman Hallberg sedan den tiden.

– Det ska bli riktigt roligt att se hur stor skillnad det är mellan tvåan och allsvenskan. Sedan ska det bli otroligt häftigt att spela inför så mycket folk på Victoriavallen.

Vad tänkte du när ni lottades mot Kalmar FF?

– Vi hade rast på jobbet så jag följde lottningen direkt. Jag satt och hoppades på Kalmar FF. Det är rena drömmen och en riktigt stor match för Nybro IF.

Alexander Kungsman säger att det inte finns någon nervositet än och att laget har en stor förhoppning att de ska kunna välta Kalmar FF.

– Vi tror väldigt mycket på det allihop. Vi känner att vi kan vinna och går för vinst. Det har varit många andra skrällar i cupen genom åren tidigare.

I alla fall på förhand är känslan att Alexander Kungsman kommer att få en svettig kväll och Nybros sista utpost lär behöva göra en strålande match för att drömmen ska bli sann.

– Det är klart att de har en helt annan speed, plus att de kanske ör lite tjuvknep. Men vi försöker att inte tänka något på det utan i stället fokusera på det som vi ska göra.