Sport

Säsongen över för heroiskt Vikings

Kristianstad (Sportens utsände) Artikeln publicerades
Nybro Vikings förlorade den andra matchen i playoff-serien mot Kristianstad efter förlängning och säsongen är över.
Foto:Tommy Svensson
Nybro Vikings förlorade den andra matchen i playoff-serien mot Kristianstad efter förlängning och säsongen är över.

En heroisk insats.

En bragdartad upphämtning.

Ett dystert, abrupt slut.

Kristianstad–Nybro Vikings 5–4 efter förlängning (2-1, 2–1, 0–2, 1–0) Kristianstad vidare efter 2–0 i matcher.

Med 26 sekunder kvar av första förlängningsperioden tog den slut. Säsongen där Nybro Vikings gjort mer än någon kunnat begära, önskat eller hoppats på.

Kristianstads forward Fredrik Hetta kom helt fri in i slottet och satte 5–4 bakom Viktor Östlund och plötsligt var allt över, slut.

– Det känns brutalt när det är 26 sekunder kvar av en period och så plötsligt är det över. Samtidigt är jag otroligt stolt över mitt lag, vi har satt Nybro på kartan igen efter några mörka år, säger tränaren Andreas Holfelt.

Vikings låg under med 2–4 inför sista perioden och var, trots en riktigt bra insats, klart sämre än Kristianstad då. Men gästerna vägrade ge sig och Kim Runermark både reducerade och kvitterade och tog matchen till förlängning.

– Vi var riktigt nedkörda i skridskoskorna ett tag men hittar en väg att komma tillbaka och ta matchen till sudden. Jag tycker att vi är bättre än dem i både tredje och i förlängningen säger Holfelt.

Sebastian Borg, Rasmus Djerf och Patrik Fransson hade samtliga bra lägen att tvinga fram en tredje match i morgon, men med knappa fyra minuter kvar fick Fabian Ilestedt matchstraff för en knätackling och fem minuters boxplay för Vikings.

Man höll nästan ut det återstod av perioden.

Men nästan räcker aldrig i ishockey.

– Tråkigt, när vi känner att vi har det. De orkar ju inte, vi tar över matchen ju längre den går. Det är surt, det kändes som att vi är värda att ta det här till en tredje match. Och så hade vi haft en riktig bra chans, dels känns det som att vi orkar mer och dels hade de skitit på sig, säger Rasmus Djerf.

Känslan nu, direkt efteråt?

– Det som känns tråkigast är att allt tar slut när man känner att vi var förtjänta av att ta säsongen vidare, säger Rasmus Djerf.