Sport

Slätafly vann toppmöte

Sport Artikeln publicerades

Flera spelare saknades. Då klev Alexander Berglund upp ett snäpp i banan och stod för fyra poäng när Slätafly bortaslog Nässjö.

Nässjö–Slätafly 6–8 (3–2, 1–2, 2–4)

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Slätafly tvingades inför matchen mot Nässjö att stuva om i laget. Bland annat fick försvararen Alexander Berglund kliva upp och spela "mittfältare" i 2–2–1-uppställningen.

– Det var betydligt jobbigare än att spela back och man har inte lika mycket tid på sig med boll. I början var det lite problem i positionsspelet men det gick bättre och bättre, säger Berglund som under de två första perioderna stod för två mål och en assist och såg till att Flyers hade 4–4.

– Alla deras (Nässjös) mål kom efter att vi slarvat i försvaret så om vi bara kunde ta bort våra misstag visste vi att vi skulle vinna, säger Slätaflytränaren Viktor Marions.

    Slätaflys ledningsmål kom 6.37 in i tredje perioden och visst hade Berglund ett finger med i spelet då han stod för passningen till Anton Fransson. Bara tio sekunder senare kom även 4–6 genom Petter Ernberg och sedan släppte inte Flyers greppet.

    – Vi håller oss lugna och sliter för varandra. Samtidigt är vi effektiva de sista två perioderna. Därför vinner vi matchen, summerar Berglund.

    Förutom Berglund imponerade kedjekamraten Anton Fransson som gjorde fyra mål och två assist. Även unge målvakten Philip Strandberg gjorde en gedigen insats.